Loading...

Tábortűz - Szél viszi messze a fellegeket - Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom

161,029 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 1, 2010

Comments • 65

Róbert Dobrán
Ez volt a századnótánk a tiszthelyettes suliban. Jó hogy Jobbos katonazenét is hallgatnak az ifjú szocik, hátha a lopás és a mutyi mellett egy kis hazafiasság is megtelepszik soraikban. Nem lenne baj!
View all 4 replies
KillerRazer Csatornája
Róbert, Róbert! Nem is leszel több sose őrmesternél! Ennyi ésszel hallod?.......
Gábor Milner
+Zsolt Palika A hazaszeretet az politikai oldaltól független... Szeretheti a hazáját egy baloldali is... A hazaszeretet nem egyenlő a kormányok föltétlen támogatása még ellenség támadása esetén sem! Mert lehet, hogy a támadó nemzet felszbadítani akar. A hazaszeretet az ország tisztelete és a saját hovatartozásod elfogadása a benne lévő emberi tulajdonságok elfogadása és a nemzet mint közösség szeretete. Független rendszertől, politikától csak sok szemét kihasználja mert ő "jobboldali" semmit nem jelent... Mert lehet valaki jobboldali és nagy nemzeti ha közben elveszi a közösségtől (nemzettől) azt ami jogilag és erkölcsileg is az övé...
Hide replies
Béla János Tóth
születésem óta, baloldalt van a szívem! és ott is marad!!!
N Mykeee
Ez "ideológiától" független.. nagyon szép magyar katona dal.. A ma embere szerintem ne oldalakban gondoljon ezen a dalban.. csak hallgassuk meg.. ez lányhoz szól Nekem konkrét személy jut eszembe bármikor hallom, beugrik ez a dal.. ha én dudolom.. "Neki" szól.. bármerre jarok.. ! :) Sokan így érzik szerintem. De igazán jó videót ehheh még nem láttam.
Győző Porkoláb
Szél viszi messze a fellegeket, Felettünk lángol az ég! Nyújtsd ide édes a kis kezedet, Ki tudja, látlak-e még? ||:Ki tudja, ölel-e a két karom? Kit tudja, csókol-e a szád galambom, Ki tudja, melyik éjjel, melyik hajnalon, Indul az század / brigád / tovább!:|| Bármerre járok, a csillagos ég, Nevetve tekint le rám. Bárhova fordul a kormánykerék, Mindig csakTe nézel rám! ||:Járhatok síkon vagy hegy tetején, Süvölthet szél , zivatar galambom, Te vagy a szívemben örök remény, Te hozzád száll ez a dal!:||
Károly Török
Nekünk is ez volt a nótánk. Vigyázzmenet! Nóta! Oldalról, Szél viszi messze!!!. Mindenki torka szakadtából. Poltiszt: Nóta állj! Nóta állj! Senki nem hallotta. Vigyázzmenetben, igazán pattog. Csodálkozom. Baloldali portálon. Én nemzeti érzelmű baloldali életemben nem ismertem. Kell a valag, amit nyalni lehet.  Sajnos most már nincs a szovjet segg, van amerikai segg. A lényeg a nyalás. Üdv. Karesz
Béla János Tóth
+Károly Török ismerem a témát! '66-ban, páncélos voltam Tapolcán!!!
Eta Veréb
Azt azért mindenképp tudni kell erről a katonanótáról, hogy még az I. VILÁGHÁBORÚBAN született!!! Minden más szöveg utólag változott.
Kálmán Hódi
Én hatszázad magammal énekeltem a határőr kiképzésen Nagyatádon. Jól hangzott. senki nem kérdezte az eredetét. Ahogy az "Emlékszel-e még a Duna partra"-t sem.
Jenő Makai
nekünk is ez volt a nótánk a seregbe!!!
Lajos Szabó
77-79 ig a tts. sulin a század indulója volt Kovács fhdgy. volt a szdpk-nk, ő páncélos volt. Nagyon szerette minden hallgató ezt a nótát.
Gábor György
Senki aki itt kommentál, sem Petrás János által vezérelt Kárpátia, messze tervben sem volt, mikor ez a dal megszületett.
Béla János Tóth
na akkor,'hogy volt?! 1916-ban? Isonzónál (Olaszország) védtük a hont!? /többezer/ magyar,rokkant és halott!!! 1943 ! Don-kanyar (Szovjetunió)! ott védtük a hazát!! 150-ezer magyar maradt ott!!!
View all 4 replies
Zoltán Gábor Szűcs
Mondjuk tortenetesen a Monarchiat Olaszorszag tamadta meg, a szovetsegesi statusa ellenere. Okoskodni csak tenyek alapjan erdemes.
Mr. Igaz Ember
Norman Ordasok Farkas Igaz
Hide replies
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...