Upload

Loading...

Kees de Kort: "Nout en Wout doen alles fout"

1,300 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Mar 27, 2009

-De bekende Europese aandelenindices noteren nu (12.00 uur) allemaal wat lager dan het slot van gisteren. Grootste dalers zijn de koersen van de financials na de forse stijgingen van de afgelopen dagen en de koersen van enkele bedrijven die met slechte berichten zijn gekomen. De omzetten zijn overigens op enkele uitzonderingen na, tamelijk laag.

-Gisteravond op Wall Street wel duidelijk hogere koersen. Blijkbaar denken de beleggers dat het met de economie en de resultaten van de bedrijven niet veel slechter kan gaan dan op dit moment het geval is. Als dat zo zou zijn, is nu kopen geen heel raar idee. De realiteit staat echter diametraal tegenover de bovenstaande gedachte. Er is geen schijn van kans dat het binnenkort beter gaat, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat het binnenkort gewoon nog een stuk slechter dan nu. Daarvoor hoeft alleen maar de richting van de beweging in het macro-economische nieuws gevolgd te worden.

-Zorg ervoor dat u een exemplaar van het financiele dagblad van vandaag te pakken krijgt. Daarin staat namelijk een groot interview met Nout Wellink, de president van DNB. Korte samenvatting: DNB heeft regelmatig gewaarschuwd voor allerlei mogelijke problemen en kan er dus eigenlijk niets aan doen dat er nu sprake is van een financiele en economische crisis. Anderen hadden immers iets moeten doen met die waarschuwingen. Wellink vindt blijkbaar dat verantwoordelijk zijn en waarschuwen min of meer hetzelfde zijn.

-Een ding is volkomen duidelijk. Met dit soort teksten van dit soort mensen wordt het de allerhoogste tijd om extreem nerveus te worden over de mogelijke gevolgen van de ontstane problemen. Het vertrouwen in een goede afloop ervan komt zo namelijk zwaar onder druk te staan.

Kees de Kort

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...