Loading...

Margareta Paslaru _ In numele iubirii

8,396 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 1, 2012

Slagare romanesti de ieri si de azi, slagare internationale, folclor,
compozitii proprii si muzica din filme cu MARGARETA PASLARU:
http://www.youtube.com/user/rasarit23...
http://www.youtube.com/user/FandeFani...
http://www.youtube.com/user/MsPoseido...

Margareta Paslaru - In numele iubirii/ 1969
muzica - Cassano, text - Margareta Paslaru. Versiunea romaneasca a piesei lansate de Engelbert Humperdinck - "The Way It Used To Be". Inregistrare din 1969


Margareta Paslaru alaturi de Dalida, Mireille Mathieu si Adriano Celentano la
Targul International al Discului Cannes, Franta, 1969

Sursa: Contemporanul / 31ianuarie 1969: MARGARETA PASLARU SI DISCUL DE MARMURA
Intoarsa zilele acestea de la Cannes, unde a fost invitata la festivitatile Targului international al Discului (MIDEM), Margareta Paslaru a adus cu sine o noua confirmare a harului si tenacitatii sale artistice: trofeul MIDEM, acordat cantaretilor celor mai populari, ale caror discuri au fost in mod constant cele mai solicitate. Pe estrada unde defileaza de obicei marile vedete ale filmului, au putut fi de asta data aplaudati "idolii" muzicii usoare: Dalida, Mireille Mathieu, Amalia Rodriguez, Adriano Celentano, Udo Jurgens etc. Printre ei, si Margareta Paslaru. Reamintim ca supertrofeul MIDEM a fost acordat decanului de varsta al sansonetei franceze, Maurice Chevalier, cu prilejul aniversarii a 80 de ani. Odata cu trofeul din marmura, Margareta Paslaru ne-a adus si o serie de instantanee fotografice, dintre care l-am ales pe acesta: Dalida si Margareta Paslaru
Sursa: Saptamana culturala a Capitalei Nr.5 / 31 ianuarie 1969 Tur de orizont: MARGARETA PASLARU LA TARGUL INTERNATIONAL AL DISCULUI - CANNES 1969: Fara indoiala, 1969 se anunta un an bun pentru populara noastra cantareata de muzica usoara. Decernarea, in tara, cu putina vreme in urma, a "Discului de aur" i-a adus invitatia de a participa la traditionalul Targ international al discului (M.I.D.E.M.) care se desfasoara anual la Cannes.
- La acest targ, ne spune Margareta Paslaru, participa laureatii discurilor de aur, dovezi ale succesului obtinut de inregistrarile lor in decursul unui an. Deci, la actuala editie a targului, desfasurata intre 20-25 ianuarie au fost prezenti numerosi cantareti celebri din diverse tari, cu totii posesori ai acestui premiu atestandu-le popularitatea in 1968. Avand bucuria si cinstea sa fiu prima reprezentanta a Romaniei la aceasta manifestare internationala, nu pot sa nu-mi exprim satisfactia de-a fi obtinut "Trofeul M.I.D.E.M." alaturi de cantareti ca Amalia Rodriguez, Dalida, Mireille Mathieu, Adamo, Karel Gott, Muslin Magomaev.
- Alte prezente la aceasta sarbatoare a muzicii usoare?
- La Gala trofeelor, care a avut loc la 25 ianuarie in Palatul festivalurilor de la Cannes, au cantat ca invitati de onoare o seama de celebritati mondiale: Gilbert Becaud, Sergio Endrigo, Mary Hoppkin, Masiel. De asemenea, un "supertrofeu" al M.I.D.E.M. a fost inmanat, in semn de pretuire pentru intreaga sa cariera artistica, lui Maurice Chevalier. Am fost totodata martora la decernarea trofeelor M.I.D.E.M. pentru creatie, care au revenit la aceasta editie a targului lui Gilbert Becaud pentru " Et maintenant" si lui Ruskin pentru "Le temps des fleurs" - melodie lansata de Mary Hoppkin, si care i-a adus cantaretei celebritatea.
- Un trofeu de asemenea anvergura e, desigur, un stimulent dar, in acelasi timp, obliga...
- Succesele, ca si insuccesele, obliga si stimuleaza, poate, in aceeasi masura. Am invatat acest lucru si-l am mereu in vedere.
- Proiecte pentru viitorul apropiat?
- Un turneu in localitati poloneze intre 4 si 24 februarie. Voi sustine concerte in compania lui Cristian Popescu, Gioni Dimitriu si a formatiei "Sincron" condusa de Cornel Fugaru.
Reporter.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...