Loading...

PREVARA ZVANA BITLSI

43,924 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 19, 2016

Sigurno ste već negde pročitali da je Pol Makartni umro 1966. godine i kako ga je zamenio njegov dvojnik Bili Širs.
Pored toga što je ova tema istraživana dugo godina, mnogi se ne trude ni da pogledaju dokaze koji potvrđuju ovu teoriju. Tokom godina su pruženi razni dokazi, a jedan od najubedljivijih jeste studija koju su sprovela dva italijanska forenzičara, a čije smo detalje preneli u daljem tekstu.

Naime, smatra se da je Pol Makartni poginuo u saobraćajnoj nesreći 9. novembra (mada neki navode i 11. septembar) 1966. godine. Bitlsi su se uspaničili, uplašivši se da će to uticati na njihovu popularnost i unajmili su Vilijama Širsa Kembela, poznatijeg kao Bilija Širsa, da se predstavlja kao Pol Makartni. Zaista, svi podaci o Biliju Širsu se gube posle 1966. godine.

Predočene su i slike na kojima se porede Pol Makartni i Bili Širs, na kojima se uočava da Pol ima okrugliju glavu i mlađi lik.

Sledi priča koja je objavljena u italijanskoj verziji američkog magazina Wired 15. jula 2009. godine pod nazivom Chiedi chi era quel „Beatle“ (u bukvalnom prevodu Pitajte ko je bio taj „Bitls“), a koja predstavlja analizu teorije zavere o Makartniju koju su sproveli Italijani Gabrijela Karlezi i Frančesko Gavaceni.

Svrha analize je bila da se nepobitno dokaže da Pol Makartni nije poginuo u saobraćajnoj nesreći 1966. godine.

Međutim, rezultati analize su ih iznenadili. Umesto da privedu glasine kraju, njihova analiza je dokazala da današnji Pol Makartni nije isti kao onaj pre 1966. godine.

Istog dana kada se ovaj članak pojavio u Italiji, Pol Makartni je gostovao kod Dejvida Letermana u Njujork Sitiju. On i Leterman su se rugali glasinama da je Pol Makartni umro 1966. godine. Moglo bi se reći da je njegovo gostovanje namerno trebalo da skrene pažnju sa italijanskog članka.

Ko su Gabrijela Karlezi i Frančesko Gavaceni?

Gabrijela Karlezi je forenzički patolog i specijalizovana je za identifikaciju ljudi putem kraniometrije (poređenja određenih osobina lobanje) i forenzičke odontologije (analiza zuba), dok je Frančesko Gavaceni specijalista za kompjuterske analize. Njih dvoje su zajedno iskoristili tehnologiju kako bi precizno izmerili lobanju Pola Makartnija na osnovu različitih fotografija njegovog lica.

Postoje određene osobine lobanje, zuba i ušiju koje su ekstremno efektivne za identifikaciju. Neke od njih se još uvek ne mogu modifikovati operacijom. Zapravo, u Nemačkoj je identifikacija na osnovu oblika desnog uha jednako legalna identifikacija kao DNK test ili otisak prsta.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...