Loading...

LUTHER-500 “EEN MUZIKALE MONNIK & EEN PROTESTANTSE NON” CONCERT-VOORSTELLING

2,590 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 29, 2016

“EEN MUZIKALE MONNIK & EEN PROTESTANTSE NON” wordt uitgevoerd door Hans Meijer, luitist, als Maarten Luther, Paula Bär-Giese, sopraan, als Luthers echtgenote Katharina von Bora en Hein Hof organist/virginaal bespeler als componist Johann Walther, Luthers vriend en muzikaal adviseur. Diederiek van Loo, predikant van de Lutherse  pioniersplek ‘Amersfoortse Zwaan’ treedt daarbij op als inleider en verteller: over Luthers veelbewogen leven, zijn huwelijk met de sterke vrouw Katharina van Bora en zijn contacten met het Engelse hof.
 
Deze productie kunt u contracteren vanaf september 2017, voor informatie en boekingen: www.musicksmonument.nl.
Bij de commissie Bewaren en Inbrengen Lutherse Traditie kunt u subsidie voor deze voorstelling aanvragen.
De hele voorstelling kunt u zien bij de première op zaterdag 11 februari in de Lutherse Kerk in Amersfoort www.luthersekerkamersfoort.nl.
 

Het is bekend dat Maarten Luther de muziek een warm hart toedroeg. Hij was een bekwaam luitspeler en zanger met een mooie tenorstem, schreef teksten en componeerde zelf. 'Muziek kan de bedroefden troosten, de gelukkigen opschrikken, de wanhopigen bemoedigen, de trotsen nederigheid leren, de opgewonden mensen kalmeren en zelfs een hart vol haat verzachten'.  Luther wilde die kwaliteit van muziek ook inzetten voor het geloof. Kerkmuziek kon en moest mensen in het hart raken.
 
Luthers rol in de kerkgeschiedenis is genoegzaam bekend… maar dat hij samen met de componist Johann Walther grote invloed heeft gehad op de muziek in zijn tijd, is minder vaak belicht.
De Stichting Musick’s Monument uit Amersfoort maakt historische kunstproducties. Zij biedt ter gelegenheid van het gedenkjaar 2017 een Lutherprogramma aan, met zang, luit, orgel en een verteller. De musici verschijnen in kostuum op het toneel, zodat de aanblik en de muziek een historisch verantwoord geheel vormen.

booking & info : musicksmonument@me.com

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...