Loading...

SANDAL

1,870 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Sep 24, 2007

L'associazione studentesca senza fini di lucro "Makin'GO" di Gorizia, in collaborazione con il Laboratorio Crea dell'Università degli Studi di Udine e l'Ass. Lucide, organizza la 1a edizione della maratona di produzione cinematografica città di Gorizia "6x60 Visioni a tutto campo" rivolto a film maker italiani e stranieri.

www.makingo.org/content/view/69/100/lang,it/

Filmski maraton
Dams Cinema videmske univerze prireja maraton kratkometražnikov v Gorici, ki so bo zaključil z glasbo in VJ inštalacijo na Mostovni 9. junija.

60 ur za realizacijo šestminutnega kratkega filma: to je 6m*60h, pobuda, ki je namenjena filmskim avtorjem. Projekt si je zamislilo študentsko združenje Makin'GO v sklopu Dams Cinema v Gorici. Manifestacija bo poživila mesto med 7. in 9. junijem. Projekt, ki je nastal na pobudo skupine študentov v sodelovanju z laboratorijem C.R.E.A. (Videmska univerza), želi zbrati v Gorici največ 20 filmskih ekip, ki bodo tekmovale v realizaciji avdiovizualnega dela. Na razpolago bodo imele 60 ur za vse faze filmskega ustvarjanja, od zamisli do izročitve končanega izdelka.
Udeleženci se bodo zbrali v četrtek, 7. junija, ob 10. uri v Hiši filma na Travniku, odštevanje šestdesetih ur pa se bo začelo ob 11.uri. V istem kraju se bodo skupine zbrale za izročitev del v soboto, 9. junija, ob 19. uri. Nato bo ob 20.30 projekcija vseh kratkih filmov v dvorani Kinemaxa v Gorici, ob 23.00 sledi nagrajevanje in praznovanje v kulturnem centru Mostovna.
Tri nagrade čakajo udeležence manifestacije, ki ni festival, ampak tekmovanje, pravi maraton. V naših krajih se to prvič dogaja, toda podobne manifestacije so se uspešno odvile že v drugih mestih (npr. v Bologni, kjer se je zbralo več kot 100 filmskih ekip).
Organizatorjem je uspelo združiti moči in sredstva številnih sorodnih organizacij, kar obeta dober uspeh prireditve. Združenju Makin'GO so zagotovili podporo Videmska univerza, Konzorcij za razvoj unverzitetnega pola v Gorici, ERDISU in privatni sponzorji, med katerimi izstopata Transmedia S.p.A. in TMedia. Pri manifestaciji sodelujejo še razna kulturna združenja tostran in onkraj meje, kot npr. Kinoatelje Go&Go Avdiovizualni center -- Medkulturne prireditve, Itinerari Arti Visive in Amidei v Gorici, v Novi Gorici pa Multimedijski center Mostovna in študenstki klub KGŠ.
Gre torej za obsežno sinergijo, ki bo udeležencem zagotovila optimalne možnosti nastanitve, casting, pomoč na terenu in pri iskanju primernih ambientov za snemanje, kot tudi izbor glasbene opreme.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...