Upload

Loading...

Avanture Toma Sojera - The Adventures Of Tom Sawyer

457,648 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 1, 2012

DOBRODOŠLI - http://www.dobra-stara-vremena.com
Avanture Toma Sojera - The Adventures Of Tom Sawyer - Ceo film sa prevodom
Tom Sojer je dečak koji nema roditelja i koji svoje detinjstvo, puno avantura i neobičnih dogodovština, provodi u kući svoje tetke obali reke Misisipi.
Tom je pun ideja za igru i njemu nikada ne može biti dosadno, čak ni onda kada obavlja neke dosadne i njemu mrske poslove. To se najbolje vidi na primjeru kada je od tetke dobio zadatak da ofarba ogradu. Ograda je bila velika i Tomu se nije radilo. Mrzovoljno je povlačio četku i razmišljao kako da se izvuče iz tog posla, a onda ga je jedan dečak u uprolazu upitao da li on može da malo farba. Tomu je istog trenutka pala na pamet fantastična ideja kako da od farbanje ograde napravi zanimljivu nagradu igru za sebe. Dopustio je dečaku da farba jedino aku mu ovaj da kliker. Dečak je pristao, a onda je došlo još dječaka i on je od svih njih za farbanje jednog dela ograde uzeo po nešto. Tako je Tom brzo ofarbao ogradu i zaradio mnogo klikera, praćku, sličice i još mnogo sitnih stvari koje je uvek držao u svom džepu. To nam pokazuje koliko je on bio pametan i snalažljiv dečak, pun mašte i hrabrosti. Njegova hrabrost je posebno došla do izrašaja u pećini, kada se sa svojim drugarom Hakom odvojio od ostalih školskih drugova i ušao u potpuno drugi kraj pećine. Tamo se krio odbegli plačkaš koga je Tom prijavio policiji i koji je pre nego što je pobegao iz zatvora zapretio Tomu da će mu se osvetiti. Tom se nije uplašio pljačkaša. Pošto je imao u ruci sveću počeo je da pravi rukama razne senke koje su se oslikavale na suprotnom delu pećine. Pljačkaš se uplašio senki i pobegao je iz pećine. Tomova velika mašta i želja za avanturom nisu mu dozvoljavale da uvek sagleda sve posledice svog ponašanja. Bio je ponekad izratito neodgovoran dečak. Jednom je sa Hakom pobegao od kuće. Skinuli su odeću i bacili je u reku tako da su svi iz grada mislili da su njih dvojica mrtvi. Danima je trajala potraga za njima, a oni su samo sa druge strane obale nemo posmatrali šta se događa. Vratili su se tek onda kad se Tom sažalio na svoju tetku, koja je mnogo patila za njim.
Tom Sojer je je simbol sve dece sveta. On predstavlja sve ono za čim dečaci žude dok su u školi i kod svoje kuće. Mašta pokreće svako dete, ali u svojoj mašti deca ne smeju da čine stvari koje povrđuju druge, kao što je Tom povredio svoju tetku.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up Next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...