Loading...

Gretta demonstreert tegen Zionist Lieberman

7,415 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Nov 11, 2009

Demonstranten protesteren woensdag op het Plein in Den Haag tegen de komst van de Israëlische minister van Buitenlandse zaken Avigdor Lieberman. Lieberman bracht een bezoek aan zijn ambtsgenoot Maxime Verhagen. Ook sprak hij met leden van de parlementaire commissie buitenlandse zaken.
Lieberman houdt woensdagavond nog een rede in Amsterdam. Demonstraties daartegen zijn al aangekondigd.
De omstreden Israëlische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman heeft woensdag achter gesloten deuren gesproken met leden van de Tweede Kamer. Die hadden na afloop zeer uiteenlopende conclusies.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind sprak van een 'open gesprek', waarbij Lieberman serieus inging op vragen van de Kamerleden. Volgens Voordewind heeft Lieberman geen van zijn beruchte uitspraken herhaald, zoals zijn pleidooi om Palestijnse gevangenen in zee te verdrinken.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam daarentegen vond het gesprek 'een bevestiging van alles wat we weten van Lieberman'. "Hij laat aan alles merken dat hij de zorgen van Europa niet serieus neemt." Over de humanitaire situatie in de door Israël afgesloten Gazastrook zou Lieberman hebben gezegd: "Het is natuurlijk geen Amsterdam, maar ze hebben daar alles wat ze nodig hebben."

Lieberman, die zelf geen journalisten te woord wilde staan, heeft tijdens het gesprek in elk geval wel verklaard dat hij nooit heeft bepleit dat er een atoombom op Gaza zou moeten worden gegooid. "Dat ligt pal naast Israël. Denkt u dat ik een zelfmoordterrorist ben?" zei hij volgens Voordewind.

Lieberman werd eerder op de dag ontvangen door minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA). 's Avonds zou hij een etentje hebben met Geert Wilders, die hem als een politieke geestverwant ziet. Wilders heeft echter moeten afzeggen omdat hij ziek thuis zit, zo meldde de PVV-leider. Wilders laat weten dat het niet om Mexicaanse griep gaat.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...