Loading...

Master Blaster - Als Je Mij Je Vingertje Wijst

70,482 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 6, 2013

Bestel het verzamelalbum 'Sranan Gowtu' hier: http://bit.ly/17wCHnC. Bij de releaseparty zijn? Klik hier: http://on.fb.me/17rfCCc.

Top Notch Throwback Thursday
Master Blaster - Als Je Mij Een Vingertje Wijst

Midden jaren zeventig emigreren grote groepen Surinamers naar Nederland, waaronder Hugo Uiterloo. Onder de artiestennaam Lieve Hugo brengt hij in 1974 een LP uit, die de introductie van de kaseko in Nederland betekent. Met het toenemen van de Surinaamse bevolking wordt Nederland als tourplek interessant voor Surinaamse acts. Een zo'n act is Master Blaster. Met het nummer 'Als je mij een vingertje wijst' hebben ze een hit in zowel Nederland als Suriname. Het nummer wordt opgenomen en officieel in 1982 uitgebracht in Nederland.

Het is een apart gezicht: Als Surinaamse sergeanten uitgedoste muzikanten die op vrolijke kasekomuziek iets of iemand wat gaan bewijzen: 'Als je mij een vingertje wijst dan ga ik jou wat bewijzen'. Er is tegenwoordig discussie over wie Master Blaster het nou precies heeft. Sommige zeggen dat ze het over de Coup hebben in Suriname, sommige zeggen de Nederlandse regering.

Master Blaster bestond uit:
F.Abori (Zang), L.Reigman (Zang) M.Peroti (Zang), H.Simson (Basgitaar) K.Wong Loi Sing (Slaggitaar), C.Linger (Sologitaar) F.Wijngaarden (Drums) E.Koster (Skratjie), F.Hilversum (Trompet) R.Laparra (Saxofoon/Bandleider)

---------

Top Notch Throwback Thursday

De archiefkast van Top Notch ligt vol met stoffige videobanden waar videoclips opstaan van alle artiesten die Top Notch ooit heeft gehad. Alle klassiekers uit de Nederlandse hiphopgeschiedenis liggen daar onaangetast. 
Zonde dat er niets mee gebeurd, vinden wij. Daarom hebben we alle videobanden om laten zetten en zullen we ze in goede kwaliteit opnieuw uitbrengen via ons officiele Youtube-kanaal. 

Elke donderdag wordt een klassieke videoclip uit de Nederlandse hiphopgeschiedenis via ons Youtube-kanaal opnieuw uitgebracht onder de titel: Top Notch Throwback Thursday.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...