Loading...

Verkiezingen Congo 2011 -Monsieur Rogier

325 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 20, 2011

De volgende filmpjes werden op zondag 18 september gemaakt in Kenge, een stadje op 270km van Kinshasa in de provincie Bandundu.

Suzanne, de coördinatrice van ons landenkantoor in RD congo, vergezelde een uitstap naar enkele boerenorganisaties georganiseerd door Peter Verlinden i.s.m. 11.11.11.

Ze bezochten er akkers met bananenbomen en ananasplanten, peperstruikjes en groene bladgroente, en er werd getoond hoe aan visteelt wordt gedaan. Het klinkt allemaal exotisch, maar de bevolking is zeer arm, de gebruikte methodes zeer rudimentair, en de opbrengst zeer gering.

Te midden van dit alles vielen enkele zeer sterke personen op, waaronder Mama Agnes et Monsieur Rogier. Mama Agnes is boerin, Monsieur Rogier is directeur van een lager schooltje op een 40tal kilometer van Kenge.

Benieuwd naar hoe het in deze verder af gelegen oorden gesteld is met de interesse in de komende verkiezingen, nodigde Suzanne ze uit voor haar cameraatje en legde hun motivatie vast. Alsook een boodschap gericht aan ons Belgen!

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...