Loading...

МојВоздух (MojVozduh) - Social Innovation Award 2015

5,901 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 13, 2015

Нашата апликација за Наградата за Социјанло Претприемништво 2015: http://socialimpactaward.mk/

МојВоздух, дознај што дишеш! Лесно и прегледно види ги информациите за квалитетот на воздухот од сите 17 мерни станици поставени низ цела Македонија. Информирај сè од кој тип е секое мерење, кои се горните граници, кои се загадувачите и што се препорачува во случај на екстремни загадувања.
Достапна на Македонски и Англиски.

Можности:
- Податоци во живо од 17 мерни станици и 7 типа на загадување
- Графички приказ на последните 24 часа или 20 дена
- Совети за намалување на загадувањето и за тоа кој го предизвикува
- Споделување на загадувањето во одбраниот регион
- Следење на локацијата и доставување информации за најблиската станица

МојВоздух во медиумите:
- IT.com.mk апликација на денот: http://it.com.mk/aplikacija-na-denot-...
- Telefoni.mk: http://telefoni.mk/news-8763-Intervju...
- GSM.mk: http://gsm.mk/moj-vozduh-aplikacija-k...
- Канал5: https://www.youtube.com/watch?v=yt-lv...
- Кајгана: http://kajgana.com/makedonski-aplikac...
- Порта3: http://www.porta3.mk/moj-vozduh-povis...

Веб верзија: http://gorjan.rocks/clients/airquality/


Информациите се освежуваат секој саат и се превземаат од страната „Квалитет на Воздух“ на Министерството за Животна Средина и Просторно Планирање како дел од програмата Отворени Податоци објавени на: http://www.otvorenipodatoci.gov.mk.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...