Loading...

Mobilne kamere rade na principu presretača

12,293 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 15, 2010

Mobilne kamere koje se već nekoliko dana koriste za snimanje saobraćajnih prekršaja, zabeležile su najviše prolazaka kroz crveno svetlo i telefonoiranje tokom vožnje. U policiji kažu da su kamere instalirane u policijskim vozilima, ali biće postavljene i u civilnim vozilima i radiće na principu presretača. Kamere će biti postavljane kod glavnih raskrsnica gde se najčešće događaju saobraćajne nezgode i prekršaji.

Kamere su instalirane u policijskom vozilu i za tri sekunde mogu da naprave sliku saobraćajnog prekršaja. Pojedini građani smatraju da će snimanje saobraćajnih prekršaja kamerom uvesti red.

Saobraćajna policija je krenula u pojačanu kontrolu saobraćaja i snimanje saobraćajnih prekršaja bez zaustavljanja vozila, uz naknadno slanje prekršajnih prijava na kućnu adresu. Slike koje se naprave kamerom za prekršaje će biti dokazni materijal na sudu. U saobraćajnoj policiji kažu da svaki četvrti vozač telefonira dok vozi, a da je najčešći saobraćajni prekršaj prolazak kroz crveno svetlo.

Kamere će biti mobilne tako da vozači nikada neće znati gde se nalaze.Lokalna samouprava dala je na korišćenje policiji kamere u narednih mesec dana. Savet za bezbednost pri lokalnoj samoupravi obezbedio je dve kamere u vrednosti od 200.000 dinara.Cilj je da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i prekršaja u gradu.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...