Loading...

Job Boersma: 'Je gezichtsexpressie kan je sales conversie verhogen'

3,477 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 9, 2014

Minachting, boosheid, verbazing. Allemaal emoties die je gemakkelijk van een gezicht af kunt lezen. Job Boersma is trainer, psycholoog en expert in micro-expressies en volgens hem kunnen die expressies goed van pas komen in een verkoopgesprek.

Boersma raakte bevlogen door gezichtsexpressies en besloot daarom naar Amerika af te reizen voor een opleiding leugendetectie. Hij leerde hier alles over de 7 emoties die je van een gezicht kunt aflezen en kwam tot de ontdekking dat er veel meer schuilt achter een gezicht.

Minachting
Een belangrijke expressie tijdens een verkoopgesprek is volgens de schrijver en trainer 'minachting'. Bij deze expressie schuift een mondhoek omhoog. De expressie is volgens Boersma het teken van een einde van een relatie: 'Als iemand je een teken van minachting geeft, weet je dat het een no go is.'

Het succes van een verkoopgesprek kun je volgens Boersma meten aan de lachexpressie: 'Een pure lachexpressie straalt toegankelijkheid uit'. Dit geeft volgens Boersma het teken dat de gesprekspartner open staat voor een verder gesprek of onderhandeling.

Leugendetectie
In het boek 'Ik weet dat u liegt' gaat Boersma op zoek naar de waarheid over liegen. 'We zijn geneigd om er van uit te gaan dat iedereen de waarheid vertelt, toch zijn er allerlei misverstanden over liegen', legt Boersma uit. Het is volgens Boersma dan ook van belang dat ook professionals weten of ze hun gesprekspartner kunnen vertrouwen. Boersma trekt met zijn trainingen het hele land door om professionals meer te leren over gezichtsexpressie.

Op 7 Ditches TV vind je televisie gesprekken met ondernemers en andere boeiende mensen.

Kijk voor alle video's op http://www.7ditches.tv

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...