Loading...

Drejtuesit e Bankës se Shqipërisë - Vizion Plus - News - Lajme

160 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 29, 2011

Me miratimin ne kuvend te Ardian Civicit si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës te Bankës se Shqipërisë, ky institucion plotëson ekipin e tij drejtues. 9 anëtarët qe kane ne duar fatin e financave tona dhe te ekonomisë, do te punojnë vitet e ardhshme nen drejtimin e Ardian Fullanit. Guvernatori është rizgjedhur për një 7 vjeçar te dytë, duke qene drejtuesi i pare që gëzon dy mandate në historinë e Bankës dhe do ta udhëheqë atë edhe për 7 vjet të tjera. Por cilët janë njerëzit qe bashke me Fullanin do te vendosin për ecurinë e zhvillimit bankar e atij ekonomik? Dhori Kule, rektori i Universitetit të Tiranës është zgjedhur anëtar i bordit drejtues së bashku Elisabeta Gjonin, e cila ushtron edhe funksionin e kryetares së Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare. Bashke me ta është dhe Petraq Milo, i cili përveç punës ne bordin drejtues, ushtron edhe detyrën e këshilltarit ekonomik të kryeministrit. Të tre këta janë propozuar nga maxhoranca. Opozita zgjodhi si anëtare te bordit Ermelinda Meksin. Ajo dha dorëheqjen nga mandati i deputetit, për t'iu bashkuar vendimmarrjes ne bankën qendrore. Nga LSI-ja vjen për të ushtruar këtë detyrë Ela Golemi, ndërkohë që Ardian Civici nuk vjen si anëtar i ri i bordit, por si i zgjedhur për herë të dytë. Banka e Shqipërisë merr vendimet e saj në lidhje me politikat monetare dhe financiare me votat unanime të bordit mbikëqyrës. Të gjithë këta anëtarë të rinj, së bashku me dy të tjerë Arjan Kadarenë dhe Halit Xhafën, që ende nuk u ka mbaruar mandati në këshill, do të duhet te menaxhojnë institucionin me te rëndësishëm financiar ne vend pikërisht ne kohen kur gjithë Evropa vuan krizën ekonomike.

Upon approval by Parliament of Ardian Civici as a member of the Supervisory Council of Bank of Albania, the institution meets his leadership team. 9 members who have in their hands the destiny of our finances and the economy, will work the next few years under the direction of Ardian Fullani. The governor is reelected for a second 7-year, being the first leader who enjoys two terms in the history of the Bank and will lead it for 7 years. But who are the people that together with Fullani will decide on the progress of economic development of that bank? Dhori Kule, Rector of the University of Tirana has been elected member of the board of directors along Elizabeth John, which performs the function of the Head of the Financial Supervisory Authority. Together with them is the Petraq Milo, who besides working on the board of directors, will serve as the prime minister's economic adviser. All three of these are proposed by the majority. Opposition members of the board chose as Ermelinda Meksi. She resigned from the seat of a deputy, to join in making the central bank. From the SMI comes to exercise this duty Golemi Ela, while Ardian Civici comes as no new member of the board, but as elected for a second time. Bank of Albania shall take its decisions about monetary and financial policies with a unanimous vote of the supervisory board. All these new members, along with two others and Halit Xhafën Arjan Kadare, who has not yet expired on the council, will have to manage the most important financial institution in the country at a time when all Europe suffers economic crisis .

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...