Loading...

Humiseva harju -traileri

601 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 7, 2020

"Rakastit minua. Millä oikeudella jätit minut?"

Humiseva harju kertoo villin Cathyn, ja perheeseen lapsena tuodun orpopoika Heathcliffin myrskyisästä suhteesta. Se on lapsuudesta aikuisuuteen kulkeva rakkaustarina ylpeydestä, luokkaeroista ja koston tuhoavasta voimasta. Se on kolmiodraama ja sisarustarina, kertomus ihmisistä jotka janoavat vapautta maailmassa jossa vain harvoilla on mahdollisuus vapauteen.
Humiseva harju (1847) on Emily Brontën alkuvoimainen mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Ilmestyessään se sai ristiriitaisen vastaanoton ja epäiltiin, olisiko nainen koskaan voinut kirjoittaa niin hurjia henkilöitä, raastavaa tarinaa ja todentuntuista maailmaa. Nykyään Humisevaa harjua pidetään yhtenä länsimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista.

Humiseva harju sai näyttämöensi-iltansa Helsingissä 30. tammikuuta 2020 HKT:n suurella näyttämöllä. Jo Cliffordin dramatisoiman (1994) ja Ville Koskivaaran suomentaman näytelmän on ohjannut vahvoista visioistaan tunnettu Lauri Maijala.

Pääparin Cathyn ja Heathcliffin huikeissa rooleissa nähdään kahteen kertaan Jussi-palkittu Oona Airola ja mm. Turun Kaupunginteatterissa kantavia rooleja tehnyt Markus Järvenpää. Muissa rooleissa näyttelevät Rauno Ahonen (Tohtori Kenneth), Markku Haussila (Hindley), Vuokko Hovatta (Frances), Martti Manninen (Edgar), Sonja Pajunoja (Isabella), Matti Olavi Ranin (Herra Earnshaw), Leena Rapola (Nelly Dean) ja Matti Rasila (Herra Linton).

Esityksen poikkeuksellisen rikkaan äänimaailman luovat säveltäjä ja lavalla muusikkona esiintyvä Mikko Helenius ja äänisuunnittelija Eradj Nazimov. Myös katsomon puolelle avautuvan lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja puvut Sari Suominen. Valosuunnittelusta vastaa William Iles, ja naamioinnin on suunnitellut Maija Sillanpää.

Lue lisää https://hkt.fi/esitykset/humiseva-harju/
Liput https://bit.ly/2S5wH18

 • Category

 • Song

 • Artist

  • Adelaide Symphony Orchestra, Gavin Bryars
 • Album

  • Adelaide Town Hall
 • Licensed to YouTube by

  • [Merlin] IDOL Distribution (on behalf of GB Records); BMI - Broadcast Music Inc., PEDL, Warner Chappell, and 2 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...