Loading...

Herman Kolk

478 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 5, 2014

Herman Kolk (1944; hoogleraar Psychologie van de taalstoornissen en hun revalidatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen).

Het ADNG geeft bij uitgeverij Bert Bakker een vijfdelige reeks boeken uit met biografische schetsen van grondleggers van psychologie, pedagogiek en onderwijskunde in Nederland. Bij deze reeks is, met dank aan het Van Strien Fonds, een oral history-project geïnitieerd. Een twintigtal emeriti-hoogleraren psychologie is geïnterviewd over hun carrière, visie en reflectie op de (huidige) psychologie. Deze interviews zijn gefilmd en via deze site (via Youtube) af te spelen. Net als de reeks boeken heeft dit project vooral tot doel bij te dragen aan het historisch bewustzijn van de jonge(re) generatie psychologen en psychologiestudenten.

De interviews zijn in zoverre gestructureerd dat een protocol dat de Society for Research in Child Development eerder hanteerde voor een vergelijkbaar schriftelijk project, voor deze reeks als leidraad diende en ook niet meer dan dat; de interviews moesten vooral ook spontane gesprekken zijn waar achteraf zo min mogelijk in is geknipt.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...