Upload

Loading...

ÓZ TITKA - The Secret of Oz (MAGYAR FELIRAT)

14,047 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jan 9, 2012

Mi történik a világ gazdaságával?
Ingatlanárverések mindenütt, a munkanélküliség az egekbe szökik és lehet hogy ez még csak a kezdet. Lehet, hogy a világ gazdasági problémáira a válaszok ott rejtőznek a legkedvesebb gyermekmesében, az "Óz a nagy varázsló" történetében?
A sárga köves út (az arany középút), Óz smaragd városa (dollárbankjegyek), sőt még Dorothy ezüstpapucsa is (ami a moziváltozatban rubinpapucs lett), erőteljes szimbólumai a szerző, L. Frank Baum hitének, miszerint az embereknek - és nem a nagy bankoknak - kellene kontrollálni a nemzet pénzmennyiségét.
L. Frank Baum legfőbb üzenete, a hatalom csak illúzió, csalás, és csak az emberek tudatlansága és vaksága teszi lehetővé, hogy manipulálják őket.
Írta és rendezte: Bill Still
Készült: 2009
http://www.secretofoz.com/

What's going on with the world's economy? Foreclosures are everywhere, unemployment is skyrocketing - and this may only be the beginning. Could it be that solutions to the world's economic problems could have been embedded in the most beloved children's story of all time, "The Wonderful Wizard of Oz"? The yellow brick road (the gold standard), the emerald city of Oz (greenback money), even Dorothy's silver slippers (changed to ruby slippers for the movie version) were powerful symbols of author L. Frank Baum's belief that the people - not the big banks -- should control the quantity of a nation's money.
Written and Directed by Bill Still
Year: 2009

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...