Loading...

2012-05 Haarlem Night Skate - Haarlem Roze Stad editie

633 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 21, 2012

2012-06-20 Haarlem Night Skate Roze Stad editie met 4560 wielen
HAARLEM - Op woensdag 20 juni was de vijfde editie van de Haarlem Night Skate die om 20.00 uur vertrok vanaf de Haarlemse ijsbaan. De vijfde editie stond in het teken van Haarlem Roze Stad.

Ook Haarlem maakt als gast stad ruim baan voor de verankering van het recht op 'anders zijn' in het publieke domein. Haarlem Roze Stad 2012 heeft daarom gekozen voor het thema "Vier de Verschillen". Het hele jaar staan in Haarlem diverse evenementen centraal om dit thema uit te dragen voor de erkenning van verscheidenheid als grondhouding in een open en democratische samenleving.

De Haarlem Night Skate werkte hier aan mee door het organiseren van deze Roze Haarlem Night Skate. Een serieuze boodschap tijdens een gebruikelijk lekkere skate avond. De oproep van de organisatoren was dan ook om bij deze editie in het roze te komen van welke geaardheid dan ook.

Tijdens de voorrijsessie van maandagavond 18 juni was de organisatie veel obstakels tegen gekomen. Daarom was besloten om delen van de route aan te passen. Na de start bij de ijsbaan ging de Haarlem Night Skate via de Raaks naar het centrum van Haarlem. Door de Grote Houtstraat richting Schalkwijk. Via Vijfhuizen ging het via het Liniepad richting de pauzeplaats.

De pauzeplaats was bij het Courtyard by Marriott Hotel in Hoofddorp. Na de pauze door de Cruquius en over de Heemsteedse Dreef weer terug in Haarlem. De route was iets langer dan gebruikelijk namelijk 26 kilometer en was hiermee tevens de langste editie. Met het heerlijk skatebare asfalt rolden de570 skaters dit extraatje zo weg.

Foto's en info op: http://www.fotoadschaap.nl/2012-5de-e...

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...