Loading...

Un suflet. O inimă. MOLDOVA.

114,272 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 16, 2015

Zburăm din nou, pe aripi de lumină, de-a lungul și de-a latul țării…
Asta e Inima Moldovei, o țară cu suflet...haideți să arătăm tuturor cum e la noi acasă!

Plutim peste inima care “bate” în apele Nistrului, la Naslavcea, până în altarul aurit al celei mai frumoase mănăstiri din țară: Mânăstirea Curchi. Și-apoi către Mîndîc, locul în care timpul pare că s-a oprit în loc, în care fiecare copac ascunde o bucățică de legendă…

Lăsăm în urmă Satul Moldovenesc, cu lumina lui specială, trecem prin grandioasa carieră de piatră de la Fetești și-ajungem la Hîncești, la curțile lui Manuc Bey. Un loc în care merită să revenim - și poate și voi cu noi! - pentru că restaurarea conacului va redeschide vizitatorilor nu doar sălile de dans în stil turcesc și armenesc, ci și … beciurile lui Manuc Bey, care vor deveni acum trasee turistice subterane!

Mai facem un scurt popas în aerul proaspăt care înconjoară … “Mica Elveție a Moldovei”, văile și coastele însorite ale Feteștilor, și călătoria noastră de astăzi se încheie în mânăstirea Rudi - un locaș de rugăciune cu o istorie zbuciumată, ca o … inimă în care bate însăși istoria neamului nostru.Locații:

0:25 - Naslavcea - https://goo.gl/maps/qT1Nc
0:36 - Mănăstirea Curchi - https://goo.gl/maps/5ybqO
1:15 - Conacul si parcul din Mîndîc - https://goo.gl/maps/KkBjf
1:42 - Satul Moldovenesc - https://goo.gl/maps/LRQ2s
2:00 - Cariera Feteşti - https://goo.gl/maps/NREbk
2:09 - Hanul Manuc Bey - https://goo.gl/maps/vu9T0
2:18 - Feteşti - Mica Elvetie a Moldovei - https://goo.gl/maps/fwicz
2:27 - Mănăstirea Rudi - https://goo.gl/maps/QNxC61. Naslavcea este localitatea cea mai nordică a Republicii Moldova.
Naslavcea e bine cunoscută datorită unei insule sub formă de inimă, situată în mijlocul rîului Nistru.

2. Mănăstirea Curchi este o mănăstire de călugări, perlă între monumentele arhitecturii basarabene. Este situată în Codrii Orheiului, pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei. Ca ansamblu arhitectural s-a constituit în secolele XVIII - XIX. E considerata drept cea mai frumoasă mănăstire din țară.

3. Conacul si parcul din Mîndîc
La aproximativ 25 km de centrul raional Drochia în apropierea unui drum de ţară între satele Mîndîc şi Cotova, în cîmp deschis, este situat unul dintre cele mai uimitoare ansambluri de parc de pe lîngă conacuri − parcul dendrologic „Vila Mîndîc”.
Vila cu parc Mândâc, va fi restaurată în întregime. Atât complexul, cât și parcul din preajma vilei, vor fi readuse la starea lor de altă dată.
Astfel, acest lucru va fi posibil printr-o colaborare a ministerului Culturii Republicii Moldova cu Voievodatul de Lodz. In Vila cu parc Mândâc au locuit membrii unei familii de aristocrați polonezi, Oganovici.

4. Satul Moldovenesc
La 30 km de Chisinau se gaseste un Sat Moldovenesc unde zilele se intrec cu noptile in lumina si frumusete. Un sat in care timpul trece repede si, totodata, incet. Un sat in care gasesti refugiul atunci cind cotidianul te streseaza si te impune sa-ti cauti alinare in ceva frumos si odihnitor. Baza de odihna „Satul Moldovenesc”, aflat in una din vaile satului Hartopul Mare, Criuleni.

5. Cariera Fetesti
Satul posedă rezerve importante de piatră de calcar care sunt valorificate la cea mai mare cariera de piatră şi prundiş din regiune.
Carierei a devenit un loc pentru sedintele foto si chiar pentru turisti, fiind o locatie cu o frumusete deosebita ce îti taie respiratie prin grandoarea si relieful sau.

6. Hanul Manuc Bey
Din paragină a ajuns în reconstrucţie, iar în scurt timp va deveni o atracţie turistică. Conacul Manuc-Bey din Hînceşti este în proces de restabilire. În urma reconstrucției urmează să fie restabilit Palatul principal, care va cuprinde sălile de dans în stil turcesc și armenesc, de unde vor porni și traseele turistice subterane.

7. Fetesti- Mica Elvetie a Moldovei Imprejurimile satului Fetesti par a fi o Oaza a Raiului care este incununat de stinci si pesteri, inconjurat de riuri care adaposteste Mica Elvetie a Moldovei asa ii spun atit localnicii satului cit si oamenii de stiinta.

8. Mănăstirea Rudi a fost ridicată în 1777 în apropierea unui izvor cu apă tămăduitoare. Mănăstirea se afla în satul Rudi, raionul Donduşeni, in rezervaţia peisagistică Rudi-Arioneşti.

www.inimamoldovei.md
SKYDRIVE aerial cinematography
Music: Tony Anderson -Eyes Wide Open

 • Category

 • Song

 • Artist

  • Tony Anderson
 • Album

  • Eyes Wide Open
 • Licensed to YouTube by

  • AdRev for a 3rd Party (on behalf of Music Bed (Music Bed)); ASCAP, AdRev Publishing, and 13 Music Rights Societies

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...