Loading...

2011 Bali Barong en Keris dance deel 1

10,656 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 30, 2011

Wij hebben deze reis geboekt bij
http://www.toerkoop.nl/meppel

Anders dan veel Javaanse dansen, kenmerkt de Balinese dans zich door temperament en expressie. Elegant blijft het altijd, maar er wordt meer met de ogen gewerkt en de bewegingen van de handen, vingers en voeten zijn dynamischer. De kleding is werkelijk oogstrelend en ook de begeleidende muziek is anders. Het geluid van het Balinese Gamelanorkest klinkt dramatischer, feller en helderder dan op Java .
De Barongdans is voor de toeristen het meest populair. Het verhaal uit de Mahabharata-epos stelt de eeuwige strijd tussen goed en kwaad voor. Ondanks zijn afschrikwekkende, demonische masker, huist in de Barong een goede geest. De heks Rangda verpersoonlijkt het kwaad. De dans eindigt in een Krisdans waarbij de dansers zich met een heilige kris (Keris Pusaka) doorsteken en de opkomst van een priester, die door het besprenkelen van heilig water, de harmonie in de kosmos weer herstelt.
Toppunt van verfijnde vrouwelijke gratie is de Legong Keraton die meestal bij feesten en gewoonlijk in de namiddag wanneer de grootste warmte voorbij is, wordt gedanst.
De Tari Baris Solo is het summum van mannelijke danskunst en stelt een edelman voor die, voorafgaande aan de strijd van morgen, zijn gehele leven voorbij laat trekken; van zijn geboorte tot aan het moment van sterven. Deze dans vereist een langdurige, zware opleiding; een goede Barisdanser is dan ook een zeldzaamheid.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...