Loading...

02 Sorgenfri-rap.wmv

20,246 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 13, 2012

Alt information her er fra: MC Einar - Wikipedia, den frie encyklopædi!

MC Einar var en dansk rap-gruppe fra København. Gruppen er kendt som Danmarks første dansksprogede rap-gruppe og bredt anerkendt som pionererne i dansk hiphop.

Gruppen blev i 1987 dannet af hiphop-DJ'sne Nikolaj Peyk og DJ Jan. Peyk fik sin gamle ven Einar Enemark med i bandet som forsanger på trods af, at han intet forhold havde til hiphop på det tidspunkt. Jan og Peyk stod for musikken, mens teksterne blev skrevet af Peyk, som også producerede alle studieudgivelser. I forbindelse med indspilningen af debutalbummet Den Nye Stil blev Jesper Vildmand og O.J. faste medlemmer i bandet. Jesper Vildmand leverede primært oralpercussion (human beatbox), mens O.J. spillede bas og guitar.

MC Einars debutalbum Den Nye Stil udkom i 1988. Med hits som "En af den slags dage", "Sorgenfri Rap" og "Superskufle" blev albummet en salgssucces og rykkede MC Einar op fra undergrunden og ud til et bredt publikum. Senere samme år nåede gruppens popularitet nye højder med julesangen "Jul Det' Cool". Sangen har efterhånden fået status af juleevergreen, selv om nummeret tekstmæssigt tager afstand fra netop de ting, julen står for. "Jul Det' Cool" benytter en sampling af nummeret "Sleigh Ride", som er komponeret af Leroy Anderson i 1949, men MC Einar kunne ikke få tilladelse til at bruge den gamle amerikanske julesang, uden at aflevere al indtjening til Leroy Andersons arvinger. MC Einar tjener således ikke én krone på "Jul Det' Cool" til trods for, at nummeret bliver storspillet på de danske radiostationer hvert år ved juletid.

I 1989 udgav MC Einar albummet Arh Dér!, hvor især titelnummeret opnåede en vis succes. Albummet opnåede dog ikke den samme succes som Den Nye Stil. Først adskillige år senere, efter bandets opløsning, begyndte Arh Dér! at sælge, og efterhånden som prisen for et brugt eksemplar i genbrugsbutikkerne steg, blev albummet genudgivet fra pladeselskabet.

I 1994 udkom opsamlingsalbummet Og Såd'n Noget.

I 2011 udgav Einar Enemark den anmelderroste selvbiografi "Manden der var MC Einar" (People'sPress), der blev skrevet i samarbejde med musikanmelder og forfatter Anders Houmøller Thomsen.

Gruppen bestod af:
MC Einar (Einar Enemark) - rap
DJ Peyk (Nikolaj Peyk) - mixer, producer m.m. - også kendt fra rapgruppen Østkyst Hustlers
DJ Jan (Jan Kabré) dj'ing, scratch m.m.
Jesper Vildmand (Jesper Willeforte) - oral percussion
O.J. (Ole Jensen) - guitar

MC Einar Udgivelser
Den Nye Stil (1988)
Jul Det' Cool (EP) (1988)
Arh Der! (1989)
Og Såd'n Noget (1994)

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...