Loading...

Akik új életet adnak a köveknek

1,729 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 10, 2014

A 2000 óta a Baumit Kft. kezelésében lévő dorogi mészkőbányában évente közel 450.000 tonna követ bányásznak ki. A bányászat a legkorszerűbb eszközökkel, a bányahatósággal és a környezetvédelemmel egyeztetett éves- és hosszabb távú kitermelési tervek szerint példaértékűen történik. A BAUMIT komolyan gondolja hosszú távú magyar és dorogi jelenlétét és szerepét. Tisztában van azzal a felelőséggel is, ami méltányos társadalmi szerepvállalásra és közéleti tevékenységre kötelez. A jövőre 110 éves múltra visszatekintő dorogi kőbányászatnak a cég méltó emléket szeretett volna állítani, így a város önkormányzatának bevonásával úgy döntött, hogy pályázatot ír ki egy emlékmű megvalósítására.
A film a BAUMIT Kft megbízásából készült 2014 őszén az ÉV HOMLOKZATA pályázat díjátadó gálájára.
A film címének jobb megértését segíti, Illy Gábor ügyvezető megnyitó beszédének alábbi részlete:
„A művészeti pályázati kapcsán vetődött fel bennünk a gondolat, jobban elmélyedve szeretett bányánk geológiai múltjában, hogy itt, bizony tényleg a természet évmilliós története dermedt kőbe. Vállalatunkra vetítve ez a szimbólum úgy is felfogható, hogy feltörjük, kinyitjuk a kővé vált történetet és újraértelmezzük a benne lévő üzenetet, tulajdonképpen megidézzük és új életre keltjük a követ termékeinkben, épületeinkben, otthonainkban.
De tudniuk kell, hogy nem egyedül a BAUMIT szerepel ebben a történetben, mi csupán megtörjük a varázst és újraindítjuk az emberi alkotás, a teremtés folyamatát. Mindazok, akik ebben a folyamatban szerepelnek: a BAUMIT építőanyag-kereskedő partnerei, a kivitelezők a mesterektől az építőipari vállalkozókig, és persze a teremtést megálmodó építészek, mi közösen vagyunk azok, AKIK ÚJ ÉLETET ADNAK A KÖVEKNEK!
Méltósággal teli felelősség ez kérem, amit fel kell tudni vállalni, fel kell tudni nőni hozzá.

Mert az ember bizony csak annyit ér, amennyit tisztességgel változtat a világon… - tartja a mondás.”

 • Category

 • Suggested by AdRev Masters Admin

 • Song

  • Edwardian Affairs C
 • Artist

  • Otto Sieben, Mark Stephen Cousins, Adam Saunders, APM Music - Sonoton Recorded Music Library - Sonoton Trailer Tracks
 • Album

  • DRAMA 4 - CLASSIC PERIOD DRAMA
 • Licensed to YouTube by

  • AdRev for a 3rd Party, AdRev Masters Admin (on behalf of Sonoton Trailer Tracks); AdRev Publishing, and 1 Music Rights Societies
Comments are turned off
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...