Loading...

Allle Apen Vrij Scheveningen 2013

896 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 25, 2013

Den Haag, 24 augustus 2013 -- Vandaag hield EDEV -- Een DIER Een VRIEND een flashmob om aandacht te vragen voor ongeveer 1400 apen die in het Rijswijkse apenlaboratorium BPRC opgesloten zitten. Onder grote belangstelling van het publiek dansten een steeds groter wordende groep dierenvrienden, op de boulevard van Scheveningen, de bekende 'Gangnam style'-dans. Daarbij werden bananen met daaraan informatie over de campagne uitgedeeld.

EDEV voert sinds haar oprichting in 1998 al campagne om het apenmartelcentrum te laten sluiten, met als hoogtepunt een nationaal verbod op experimenten op mensapen, met de vrijheid van de chimpansees uit het BPRC tot gevolg. Ongeveer 1400 apen zitten nu nog opgesloten in de 'apenhel van Rijswijk' waarvoor EDEV de campagne voortzet.

"Wij vragen op deze positieve manier aandacht voor de schandalige praktijken die achter de gesloten deuren van het BPRC plaatsvinden. De apen worden in speciale fixeerstoelen vastgebonden waarna zij meestal zonder verdoving de meest afgrijselijke experimenten moeten doorstaan"
aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV, "In 2003 heeft de overheid een verbod ingesteld op het gebruik van mensapen voor experimenten, wat resulteerde in de vrijheid voor de chimpansees van het BPRC. EDEV voert momenteel gesprekken met verschillende politieke partijen over een afbouw van de experimenten totdat het BPRC haar deuren sluit."

EDEV is een actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. De werkwijze van EDEV kenmerkt zich door het in de publiciteit brengen van dierenmishandeling en deze op alle mogelijke legale wijzen te bestrijden. EDEV voert hiertoe vreedzaam spraakmakende campagnes en acties. Daarnaast geeft EDEV voorlichting aan het publiek en is continu in gesprek met het politieke bedrijf om zo de doelstellingen onder de aandacht van politici en beleidsmakers te brengen. EDEV acht zich daarbij niet gebonden aan enige politieke partij, kleur, persoon of ideologische overtuiging.
Voor meer informatie en beeldmateriaal:
info@alleapenvrij.nl
Rosella D'angeli: 06 246 551 30

 • Category

 • Song

 • Artist

 • Album

  • 6th Album
 • Writers

  • PSY, Yoo Gun-hyung
 • Licensed to YouTube by

  • YG Entertainment Inc. (on behalf of YG Entertainment Inc.); UMPG Publishing, Broma 16, ASCAP, CMRRA, LatinAutor - UMPG, LatinAutor - SonyATV, LatinAutor - Warner Chappell, UBEM, LatinAutor, Sony ATV Publishing, and 25 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...