Loading...

TARDIS Interior - Console / Control Room Redesign CGI

52,885 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Feb 16, 2010

An animated walk-through of my 2009 CGI TARDIS interior redesign. Taking all my favourite elements from the classic series, and giving them a revamp, this is the kind of look I would personally like to see again.

Harking back to the original roots of the time machine control room from 1963 (including a console whose buttons and readouts follow the template of the original) - the time machine is brightly lit, spacious and quite typically futuristic. I grew up with the 'Five Doctors' control room (or console room as JNT would have it), and from this I borrowed the trim on the console, and the style of the central column - which I prefer not to see connected to the ceiling.

I have borrowed the deep roundels of the sixties, and the flat ones from the eighties, and created a hexagonal chamber with sloping walls. Behind concealed screens is the Doctor's little workshop, featuring numerous keepsakes and paraphernalia from previous adventures. How many old props can you spot?

It seems logical to me that the internal architecture should not rely on the external configuration, and I have never warmed to the idea that the Police Box boors could be the proper TARDIS external doors. Therefore in my version, the ship has proper inner doors to seal us from the outside dimensions.

I hope you enjoy this walk around my design and I look forward to your comments as ever!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...