Loading...

Sebő Ferenc - Balassi Bálint: Aenigma (Sebő & Vujicsics) 1994

16,681 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 28, 2009

Balassi Bálint: Aenigma - egy horvát virágének nótájára, Sebő Ferenc feldolgozásában. Előadja Sebő & Vujicsics együttes 1994
Perger László kommentárja (2009.02. 04.):
Ez nagyjából akkor történt, amikor mi, még a Zsarátnok együttes tagjaiként először dolgoztunk Ferivel, 1994-ben. Nekünk inkább a bolgár számok feküdtek, ezért pár délszlávos dalra a Vujicsicsékat hívta Sebő (a 94-es nyári Zenelánc műsorban például a Bóbitára).
Szerintem ez is az MTV V-ös óbudai stúdiójában készült, ahol akkoriban rengeteg népzenei felvételt készítettek, szinte mindenki megfordult ott a szakmából.
A felvétel érdekessége, hogy a közjáték az évek alatt mennyire átalakult, ma már teljesen másképp csináljuk. Borbély Mihály (jobb oldalon a dvojnicát fújja) már akkor is a Zeneakadémia tanára volt a jazz-tanszakon, azóta Eredics Gábor (ül, basszprím) és Sebő is ott tanít, az új népzene-szakon. Győri Karcsi (balszélső, prímtambura) pedig idén lenne 54 éves. Említsük meg a többieket is: Szendrődi Feri prímtamburán, Eredics Kálmán bőgőn játszik. De hol lehet Brczán Miroszláv? Pedig a csellótambura jól elfért volna ebben a dalban is.
www.rejtelmek.hu

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...