Loading...

Delegacija Finske u poseti Subotici

17 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 19, 2014

super-info.rs
Delegacija preduzetnika iz Finske u poseti Subotici

Subotica, 19. novembra - Delegacija predstavnika 6 finskih kompanija, koju predvodi ambasador Republike Finske u Srbiji nj.e. Peku Orpanu, boravila je danas u Subotici sa ciljem uspostavljanja intenzivnije privredne saradnje.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić razgovarali su danas o mogućnostima uspostavljanja privredne saradnje sa finskim kompanijama, koje do sada nisu u velikoj meri bile prisutne na tržištu Srbije, a konkretno interesovanje postoji, posebno za investicije u oblasti poljoprivrede, upravljanja otpadom i eksploataciju biomase.

Delegacija iz Finske se sa privrednim potencijalima Subotice i regiona severa Bačke i Potisja upoznala i u Regionalnoj privrednoj komori, gde je upriličen susret sa privrednicima regiona, a nakon toga i upoznavanje sa poslovanjem industrijske zone u Malom Bajmoku.

Finske kompanije su prisutne na tržištu susedne Mađarske još od njenog ulaska u EU 2004. godine, a po rečima ambasadora Finske, između ostalog povezuje ih i ista ugrofinska lingvistička grupa, a Suboticu vidi kao kapiju kroz koju će finske kompanije iz Mađarske proširiti svoje poslovanje i na ovo tržište.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...