Loading...

milimir vujadinovic intervju

57 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 8, 2014

Intervju

Milimir Vujadinović: U 2014. godini je mnogo ostvareno, a biće veliki izazov u 2015. održati isti nivo socijalnih davanja.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović saradnju sa nevladinim sektorom ostvarenu tokom tekuće godine, ocenjuje kao plodonosnu i veruje da će ona i u narednoj godini zadržati isti intenzitet i kvalitet.
Po pitanju namenskog korišćenja sredstava dodeljenih konkursom, sprovedene kontrole su pokazale da većina udruženja građana dobro raspolaže sredstvima koja im je grad dodelio.

Kada je reč o saradnji sa nevladinim sektorom, kog Vujadinović smatra značajnim činiocem, ili osloncem u pogledu društvene stabilnosti, ostvaren je i jedan od značajnijih zajedničkih projekata, čiji je cilj bio izgradnja rampe postavljene na ulazu u Zavod za javno zdravlje, a premošćavanje arhitektonskih barijera će biti i nadalje u fokusu, kada je reč o oblasti socijalne zaštite.

U aktivnostima realizovanim tokom 2014. godine Vujadinović kaže da je mnogo urađeno kada je u pitanju romska populacija, ali smatra da je tokom prethodne decenije mnogo i propušteno. On segment obrazovanja Roma apostrofira kao početni korak od kog bi trebale poočeti sve ostale inicijative.
Takođe, među aktivnostima realizovanim tokom ove godine Vujadinović ističe i angažovanje u humanitarnim aktivnostima pružanja pomoći postradalom stanovništvu za vreme majskih poplava.

Kada je u pitanju kadrovska struktura u oblasti socijalne zaštite, Vujadinović kaže da je evidentan odliv stručnog kadra. S obzirom na ovu činjenicu, volonterizam u ovoj oblasti može imati nezanemarivu ulogu, a u toku je realizovanje ideje potekle od strane Kancelarije za mlade, čiji će volonteri biti angažovani na ostvarenju ciljeva u oblasti pružanja pomoći starijem delu populacije.

U predstojećoj 2015. godini sledi realizacija programa regionalnog stambenog zbrinjavanja izbeglih, raseljenih i stanovništva u stanju socijalne potrebe. U prvoj fazi je planirana izgradnja stambenih prostora u Aleksandrovu, a po rečima Vujadinovića u nastupajućoj 2015. godini će biti veliki izazov da se očuva dosadašnji nivo socijalnih davanja.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...