Loading...

Kalvarija (4/7)

692,904 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 25, 2011

"Nastao je 1996. godine, u Republici Hrvatskoj. Ja osobno vjerujem da je jedino što ovaj film sputava da doživi svjetsku slavu je jezik. Jer svi oni koji ne razumiju dubokoumne riječi ove fantastične glumačke ekipe nažalost ne mogu potpuno uživati u čarima ovog filma. Miran Javorović, Vedrana Likan, Roswitha Mir, Mato Pavelić, Dubravko Sidor, Sanja Vujčić su u ovom igranom filmu odigrali uloge svog života.

Tema filma je kako moj dragi prijatelj- Google- kaže: religiozna te ljubavno- erotska. Vjerujem da vam ove dvije teme zvuče nespojivo, ali spojiti ih je uspio Zvonimir Maycuga, autor ovog megapopularnog filma kojeg je njegova pornografska reputacija sputala da predstavi film na Pulskom festivalu. Sva sreća da pravda postoji pa ono što je dobro uvijek nađe način da se pokaže javnosti, iako je konstantno sputavano od strane zakona.

Tako je priča o harmonikašu koji se zaljubio u novinara ipak doživjela svoju distribuciju na domaćem video tržištu. Taj nadasve romantični gay par svoju je ljubavno priču započeo u autobusu, a nastavio u zagorskom dvorcu. Kako sve lijepo kratko traje, tako je i njihova idila bila narušena. Naime, dolaskom ljubavnika koji je postao domar u dvorcu, obiteljska svakodnevica je razorena, a problemi ne prestaju.

"Kalvarija je imala jednu javnu kino projekciju u zagrebačkom periferijskom kinu Kustošija te je, ne osobito uspješno, distribuirana na domaćem video tržištu. "

Nažalost, u Hrvatskoj se kvalitetni filmovi slabo cijene, ali nadam se da će barem ovaj moj osvrt pomoći probijanju ovog filma na čelo hrvatske ( ako ne i svjetske ) filmske scene."

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...