Loading...

SVT Debatt Åkesson mot Ullenhag

132,225 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 20, 2012

Några länkar som jag har lagt in till några personer i kommentarsfälten. Handlar om invandring och ekonomi:
http://www.tino.us/2013/08/flykting-o...
http://www.tino.us/2013/06/media-felr...
http://www.tino.us/2013/08/invandring...
http://www.tino.us/2013/08/media-vils...
http://www.friatider.se/forsakringska...
http://www.8dagar.com/2013/08/invandr...


OBS Jag tar bort kommentarer som inte håller en civiliserad ton även om dom röstas på. OBS
SVT Debatt 2012-09-20 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson debatterar mot Integrationsminister Erik Ullenhag. Jimmie gör entré vid drygt 19 minuter in i klippet.
Föga anade man att vi skulle se en välregisserade teaterpjäs och inte en fri debatt. Kvällen var lika spontan som en nyhetssändning från Nordkorea.
Det var inte bara det att Belinda Olsson hade fyllt studion med invandringsförespråkare. Inte en kritisk röst så långt ögat nådde. Jimmie Åkesson var helt ensam. Det var dessutom så att 3-4 personer hade förbestämda roller och repliker under kvällen. Det var "Den välintegrerade Somaliern" som fick dubbelt så mycket tid som Jimmie Åkesson. Ingen förstod egentligen vad han sa men alla log. Sedan "den vältaliga invandrartjejen" . Den rollen spelades av Rola Brentlin, som även hon får mer tid än Jimmie Åkesson och som oemotsagd får sitta och säga att alla problem med invandrares arbetslöshet snabbt löser sig om man skippar arbetsrätten med turordningsregler. Rola Brentlin är själv, typiskt nog, bosatt på Östermalm i Stockholm långt från problemen i förorterna. Sedan det mest löjliga: en muslimsk hijab-klädd tjej som presenterar sin kompis den "snabbt integrerade tandläkaren", som ett exempel på en välintegrerad invandrare. "Den snabbt integrerade tandläkaren" behöver alltså tolk och säger inte ett ord själv.
Jimmie Åkesson har även han fått sina repliker att säga. Belinda inleder Åkessons entré med en konstig fråga som inte alls hänger ihop med kvällens ämne: "Anser SD att Svenskarna anpassar sig för mycket till invandrarna". Sedan avbryter Belinda Jimmie om han säger mer än en mening, medan Ullenhag får pladdra på som den floskelmaskin han är.
Ingen debatt utan en teaterpjäs alltså. Yttrandefriheten i Sverige är lika stor som i DDR under kommunisteran.
Gun Holmertz, från katolska Caritas i Angered var den enda i publiken som fick och vågade tala klarspråk.
Gun Holmertz:
-Det finns invandrare i Angered som har bott där i 15-20 år med ett svenskt ordförråd på 500 ord.
-Kom inte med att det är akademiker som kommer hit. Det stämmer inte med den stora massan, det är undantag.
Det avslöjas i programmet att det kommer 1200 asylsökande per vecka till Sverige just nu. Det blir 62.400 på ett år. Sverige fylls till brädden av asylsökande från Somalia och Syrien just nu.
Först får dock Södertäljes kommunalråd Boel Godner(S) ställa Erik Ullenhag mot väggen.
Boel:
-Det bor 19 personer i en tvåa. Vi kan kan inte ordna skola, vi har inga arbeten.
Ullenhag:
-Staten ska inte styra var de nyanlända ska bo.
Boel :
-Vi får pengar i två år, Det tar i snitt 8 år innan en nyanländ får jobb, under tiden är det kommunen som får betala försörjningssstöd(=socialbidrag)
Erik Ullenhag:
-Södertälje tar ett stort ansvar.
—————-
Jimmie Åkesson till Ullenhag:
-Om du hela tiden fyller på det här utanförskapet med 10.000 tals nyanlända per år, spelar det ingen roll hur många reformer du ordnar, Ullenhag, det blir nya problem hela tiden.
-Det vi absolut behöver är en kraftigt begränsad invandring.
Ullenhag:
-Bakom dom här siffrorna finns det alltid människor. Det sitter en trebarnsmamma på ett vandrarhem i Köpingebro.
Åkesson :
Jag vill hjälpa så många som möjligt och det gör man genom att stödja FN:s insatser i närområdet. Då hjälper man så många fler än att försöka ta alla till Sverige.
———————————————
Lite kommentarer från nätet:
Alltså vad är detta för en jävla statligt organiserad teater. Värre än någonsin. Först en somalier lärt sig hyfsad svenska och sedan någon ung invandrarbrud som av en slump har med sig någon tandläkare. Allt är så uppenbart regisserat. Wtf.
--
Märkte ni hur Belinda så lömskt styrde in debatten med Jimmie Åkesson med den konstiga frågan: "Anser SD att Svenskarna anpassar sig för mycket till invandrarna" Skamligt!

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...