Loading...

At Your Request: eten en drinken wanneer u wilt - Ziekenhuis Gelderse Vallei

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 15, 2013

In ons ziekenhuis zelf kiezen wat u wilt eten en drinken. Bekijk in dit filmpje ons maaltijdservicesysteem At Your Request®.

Goede voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk, voor iedereen gezond of ziek. Vooral als je ziek bent heb je extra voedingsstoffen nodig. Deze zijn belangrijk voor het herstel. Goede gezonde voeding hoort dan ook bij een optimale behandeling. Gezond en lekker eten gaan prima samen in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Als voedingsziekenhuis besteden wij ook bijzondere aandacht aan gastvrijheid.

Goede voeding voor een snel en goed herstel en het voorkomen van ondervoeding en duurzaamheid. We willen namelijk zo weinig mogelijk eten weggooien. Sodexo Health Care heeft een bijzondere maaltijdservice ontwikkeld. Samen met het voedingsziekenhuis is dit concept in Europa geïntroduceerd. Dit concept heet At Your Request of terwijl ‘op uw verzoek’. Iedere patiënt kan zelf kiezen wat, wanneer en met wie hij eet. Een uitgebreide menukaart staat op alle nachtkastjes. Patiënten kunnen van deze kaart op ieder moment van de dag eten en drinken bestellen. Ze hebben hierdoor zelf invloed op hun dagindeling in het ziekenhuis.

Hoe werkt het:
de patiënt bestelt via de telefoon en de medewerker van het maaltijdservicecentrum neemt de bestelling op. Op de menukaart staan allerlei gerechten, tussendoortjes en dranken, ook in dieetvorm, waar patiënten uit kunnen kiezen. Door het computerprogramma achter het maaltijdserviceconcept At Your Request is van iedere patiënt bekend of er sprake is van een speciaal dieet. Als de patiënt iets bestelt dat niet in zijn dieet past, doet de medewerker een suggestie voor een smakelijk alternatief. Als de bestelling ingevoerd is, wordt de bon naar de keuken gestuurd. De maaltijd wordt direct bereid en met zorg klaargemaakt. De complete bestelling wordt in korte tijd gereed gemaakt en gecontroleerd voor dat deze de keuken verlaat. De bestelling kan in het computersysteem gevolgd worden. Een roomserviesmedewerker brengt de maaltijd naar de patiënt. Dit is maximaal 45 minuten nadat de patiënt iets heeft besteld. Na controle van naam en geboortedatum is het tijd om lekker te gaan eten.

Bezoekers kunnen tegen betaling gezellig mee eten. Een telefoontje naar het maaltijdservicecentrum is genoeg. Een prettige sfeer en ambiance zijn belangrijk. Patiënten bepalen zelf waar zij hun maaltijd willen gebruiken. In bed, aan tafel of in de gezellige lounge bijvoorbeeld, samen met hun familie. Dat is goede voedingszorg en gastvrijheid. De samenwerking tussen Sodexo Health Care en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft geleid tot een goed doordacht concept voor eten en drinken in een ziekenhuis. At Your Request, ‘op uw verzoek’. Goede zorg proef je!

Meer weten? Bekijk onze website: https://www.geldersevallei.nl/patient...

Comments are turned off
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...