Loading...

Karaván Família - Khiromant

659 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 27, 2018

A Kawalcade című album a Karaván Família együttes új produkciója. Az album kötelező mindenkinek, akit vonz a balkáni életérzés vagy a cigányzene szabadsága. Az új repertoár a műfaj modern megközelítése, amelyben a nyelvi sokszínűség mellett (romani/cigány, magyar, angol, arab, francia, török, szerb, román, spanyol, hindi nyelvű dalszövegek) a stílusok kavalkádja alkot egységet.
A lemezen hallható Khiromant című dal műfajilag nehezen behatárolható. Az ének egészen elégikusnak, néhol már-már melankolikusnak tűnne, a zenei alap kavargó vidámsága, bohókás hangulata miatt azonban nem nevezhetjük szomorúnak. Erőteljesen érződik, hogy a Karaván Família munkája a Khiromant, és nem csak a könnyen felismerhető és karakteres énekhangok miatt. Van benne valami a familiaritásból, valami közösségi, ami helyenként kórusszerűen teszi életérzéssé az egyéni szólamokat is. A dal mondanivalója éppen olyan összetett, mint a zenei szerkezet. Fő motívumai a romániai “szirba” és a jellegzetes indiai “Pandzsábi” ritmus, melyeket különbözőségük ellenére könnyedén egységgé formál a zenekar.

Ebben a videoklipben a Karaván Família azt mutatja meg, hogyan állítja színpadra és játsza élőben az új Kawalcade projekt dalait. A klipet a Fonó készítette.

Klippremier: http://langologitarok.blog.hu/2018/06...

Operatőrök: K. Kovács Ákos, Gajdics Dávid
Vágó: Laskovity J. Ervin
Felvétel/ keverés: Kopcsik Márton (Bresaola Studios Budapest)

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...