Loading...

Karaván Família - Khiromant

1,093 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 27, 2018

A Kawalcade című album a Karaván Família együttes új produkciója. Az album kötelező mindenkinek, akit vonz a balkáni életérzés vagy a cigányzene szabadsága. Az új repertoár a műfaj modern megközelítése, amelyben a nyelvi sokszínűség mellett (romani/cigány, magyar, angol, arab, francia, török, szerb, román, spanyol, hindi nyelvű dalszövegek) a stílusok kavalkádja alkot egységet.
A lemezen hallható Khiromant című dal műfajilag nehezen behatárolható. Az ének egészen elégikusnak, néhol már-már melankolikusnak tűnne, a zenei alap kavargó vidámsága, bohókás hangulata miatt azonban nem nevezhetjük szomorúnak. Erőteljesen érződik, hogy a Karaván Família munkája a Khiromant, és nem csak a könnyen felismerhető és karakteres énekhangok miatt. Van benne valami a familiaritásból, valami közösségi, ami helyenként kórusszerűen teszi életérzéssé az egyéni szólamokat is. A dal mondanivalója éppen olyan összetett, mint a zenei szerkezet. Fő motívumai a romániai “szirba” és a jellegzetes indiai “Pandzsábi” ritmus, melyeket különbözőségük ellenére könnyedén egységgé formál a zenekar.

Ebben a videoklipben a Karaván Família azt mutatja meg, hogyan állítja színpadra és játsza élőben az új Kawalcade projekt dalait. A klipet a Fonó készítette.

Klippremier: http://langologitarok.blog.hu/2018/06...

Operatőrök: K. Kovács Ákos, Gajdics Dávid
Vágó: Laskovity J. Ervin
Felvétel/ keverés: Kopcsik Márton (Bresaola Studios Budapest)

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...