CO
Upload

Loading...

You're viewing YouTube in English (US).
Switch to another language: | View all
You're viewing YouTube in English.
Switch to another language: | View all

Ust Azhar Idrus- Sambut : Hari Valentine

68,669

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 19, 2011

[Puja Hantu Syaitan] .
.
***
..assalmualaikum ustaz,, kite sebagai org islam apa kh hukum kite menyambut valentine day?

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) wsalam..haram sambut hari mengenang paderi kristian..

~
‎..AsSalam Ustaz, sy ni ada gak ambik tempahan kek, kwn sy suruh sy buat kek concept valentine, boleh ke?

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) wsalam..tak bolih ikut serta dalam apa jua yg berkaitan dgn upacara mengenang jasa paderi kristian..

~
..haram jika menggunakan nama Hari Valentine, tpi xpekan klo juz nak kasi hadiah kan?

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) tak bolih sempena hari tersebut..beri saja hadiah tanpa kaitkan dgn nama paderi tersebut..

~
..Assalamualaikum ustaz :)
sambut valentine day itu haram. so masa valentine day, kalau kita letak bunga rose dekat kubur mom kita (non muslim dan sudah meninggal) sebab sudah biasa sambut setiap tahun sama mereka sebelum ini. macam itu haram juga tak?

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) wsalam..bolih ziarah kubur kafir tetapi tak perlu niatkan sempena hari valentine, cuma kebetulan sahaja dgn hari tersebut...

~
‎..ustaz, ada orang melayu cuba nak halalkan sambutan hari valentine..hmm..apa nak jadi..

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) melayu lain Islam lain

~
..As Salam ustaz,, sambut valentine dah tentu haram , kalau sambut ulang tahun perkhawinan adakah haram jugak ?

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) wsalam..harus

~
..Assalam... hukum kita wish happy valentine pada org non muslim?
sebab colleagues sy ramai non muslim,,

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) wsalam..dimana saja kita berada tetap tak bolih buat apa yg haram sekalipun kerana ingin meraikan kwn2..pernah para sahabat minta keuzuran tentang mkn minum dari Nabi saw ketika mereka berada di negara kafir tapi Rasulullah saw tdk benarkan dan perintah mereka tetap mengikut hukum2 syarak..

~
..Ada seorang kristian post:
VALENTINE'S DAY:~
Tolong hentikan fitnah dan PENYEBARAN kenyataan yang tiada asas mengenai Valentine Day ~
Kristian tidak pernah menggalakkan org utk menyambut Hari Valentine ..

-Ustaz Azhar Idrus ( Original ) sama ada hari valentine itu hari kekasih atau tidak, yg pasti ia hari berkaitan paderi valentine..artinya ketua agama kafir yg dijanjikan Allah dgn kekal didalam neraka yg sesat lagi menyesatkan..


~Dari fanpage facebook Ust Azhar.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Sign in to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...