4,231

Wolves! wolf - grey wolf - canis lupus

  • screenshot
  • 14 videos
  • 663 views
  • Last updated on Oct 5, 2012
Looking for broadcast footage? Don't shoot! Contact http://www.stockshot.nl/ © - The grey wolf (canis lupus) lives in a variety of regions including mountains, deserts, and forests. The grey wolf is the largest member of the canine family. Their diet consists of rabbit, deer and moose. Wolves are social animals living in packs. They communicate with each other using scents and howling.
The black wolf is a melanistic color variant of the grey wolf (Canis lupus).

De wolf leeft in een familiegroep, een roedel. Eén wolvenpaar is de baas en leidt en beschermt de groep. Dit zijn de alfa reu en teef. Alleen dit paar zorgt voor nakomelingen. In de roedel heerst een strikte hiërarchie.
Het gehoor, de reukzin en het zichtvermogen zijn goed ontwikkeld. Een wolf kan tegen de wind in andere dieren ontdekken die zich op een afstand van 300 meter van hem bevinden.
Communicatie in een groep wolven gebeurt door middel van lichaamshouding, stand van de staart en oren en gezichtsuitdrukking. Uiteraard speelt het maken van geluiden ook een belangrijke rol in het communicatiesysteem. Een wolvengroep huilt regelmatig, dit versterkt de onderlinge band, maar zo is het voor andere groepen ook duidelijk waar deze roedel zich bevindt. De wolf kan tonen horen tot 40 kHz, tonen die te hoog zijn voor het menselijk gehoor. Speciale hondenfluitjes zijn ontwikkeld, die niet voor mensen, maar wel voor honden en wolven hoorbaar zijn.
Een wolf jaagt in groepsverband. Als het moet, kan een roedel dagenlang een prooi volgen.
Looking for broadcast footage? Don't shoot! Contact http://www.stockshot.nl/ © - The grey wolf (canis lupus) lives in a variety of regions including mountains, deserts, and forests. The grey wolf is the largest member of the canine family. The...
Play all

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...