34,421

Tobias Fröberg

Tobias Fröbergs fjärde studioalbum, The Big Up.
Det är väldigt enkelt," säger Tobias själv. "Det är en kärleksskiva tillägnad till hon som blev min fru. Öppna spjäll med andra ord. Det är samtidigt den mörkaste skiva jag gjort. För är det någon gång man ska bli rädd om livet, är när man har allt.

Skivan är inspelad i Stockholm, i Tobias två studior. En ligger på Lilla Essingen, en på St Eriksplan. Tobias har skrivit alla låtarna, utom I Wanna Hurt Like That, som är resultatet av ett samarbete med före detta Deacon Blue-stjärnan Ricky Ross.

Jag har verkligen inte haft lust att skriva till mig själv. Det var först efter jag köpt en stor, tung Hammondorgel i Chicago som något började hända, säger Tobias Fröberg. Plötsligt visste jag hur en ny skiva skulle låta. Och vad den skulle handla om var också glasklart - min älskade fru Sandra. Vi träffades 2007, förlovade oss när jag jobbade som producent i New Orleans i januari 2008 och gifte oss i september samma år. Det borde alltså vara min ljusaste skiva, men tvärtom är det den mörkaste. Och bästa. Jag har aldrig gjort en så här bra skiva förut. Aldrig fattat hur man gör. Hur det än går med The Big Up, är jag otroligt nöjd. Det är mitt vackraste konstverk hittills, för så ser jag på den. Allt håller ihop; låtarna, soundet och framförandet. Det låter mörkt och blankt. Så tycker jag i alla fall.

Skivan The Big Up följs av en rad utvalda spelningar i Sverige. Tobias kommer att ställa sig på scen med två trummisar och en extramusiker.

http://blogs.playgroundmusic.com/intlpub/
http://blogs.playgroundmusic.com/sweden/
Tobias Fröbergs fjärde studioalbum, The Big Up.
Det är väldigt enkelt," säger Tobias själv. "Det är en kärleksskiva tillägnad till hon som blev min fru. Öppna spjäll med andra ord. Det är samtidigt den mörkaste skiva jag gjort. För är de...
Play all

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...