Ведран Лепир
1,544
 • Kod pet lampi FILM

  5,955 views 5 years ago
  Dokumentari film o Prnjavoru između dva Svjetska rata. Zahvaljujemo se Bratislavu Bijeliću na ustupljenom materijalu.

  Odavno jedan događaj u Prnjavoru nije izazvao takvu pažnju stanovnika grada, kao promocija filma "Kod pet lampi".

  Ideju o snimanju dokumentarca sproveli su mladi aktivisti Svetosavske omladinske zajednice, koji su nekoliko meseci strpljivo prikupljali materijal i radili na montaži vrijedne građe. Mladi su željeli da od zaborava sačuvaju priču o načinu života u Prnjavoru između dva svetska rata.

  - Izuzetno smo zadovoljni prijemom kod publike. Koristili smo sačuvani materijal iz tog vremena kod naših sugrađana, a sagovornici su nam bili naši najstariji mještani Brane Marković, Risto Neimarević i Veljo Lazić. Ponosan sam što sam dio ekipe koja svom gradu poklanja jedno ovakvo djelo - oduševljeno govori Branko Đurić, koji je takođe bio angažovan u ovom projektu.

  U filmu je korišćena i pjesma prnjavorskog stvaraoca Željka Smolića, koji je tragično nastradao 1996. godine, a iza sebe je ostavio i radove o rodnom gradu i rijeci Ukrini, kojoj je posvetio svoj jedini roman.

  U nizu korisnih projekata, koje su u protekle tri godine sproveli mladi prnjavorski svetosavci su, ovim filmom pokazali da su sposobni da uspešno urade i jedan tako ozbiljan posao kao što je dokumentarac od pedesetak minuta.

  Autorima se već javljaju i Prnjavorčani raseljeni po svijetu, koji žele da dođu do interesantne filmske priče o svom rodnom gradu.

  http://www.prnjavor.info/in...... Show less
  Read more
 • SO Prnjavor 2012 - 2016 Play all

  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...