14
De muziek van Root, het trio rond toetsenist Dominique Vantomme, neemt je mee naar een universum waar psychedelica en harmonie elkaar de ...
De muziek van Root, het trio rond toetsenist Dominique Vantomme, neemt je mee naar een universum waar psychedelica en harmonie elkaar de hand reiken.
Geruggensteund door de ritmetandem Mirko Banovic (bassist van Arno en Arsenal) en Geert Roelofs grijpt Root op hun debuutalbum terug naar de jazzrock en de fusion van de jaren zeventig. De wurlitzer- en rhodes-partijen zorgen voor een spitse toets en doen denken aan werk van Chick Corea, John Mclaughlin, Joe Zawinul, Weather Report, Mahavishnu Orchestra én Herbie Hancock en Keith Jarrett in hun 'Electric Miles'-periode. Het debuutalbum van Root is een samenhangende plaat die het beste van twee werelden samenbrengt: het rauwe, opzwepende van de (jazz)funk en het integere en meeslepende van hedendaagse klassieke en jazzy (pop) ballades. De samples verenigen de twee uitersten. Het resultaat ? Een uiterst genietbare plaat.
  • Uploads Play all

    This item has been hidden
  • Liked videos

    This item has been hidden
  • Subscriptions

    This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...