4,531
 • Jumu'ah toespraak 15 maart 2019 Islamofobie

  866 views 4 months ago
  De ziekte die wij Islamofobie’ noemen;
  De martelaren van ChristChurch, Nieuw Zeeland.

  As Salām ‘alaikum Wa Rahmatullāh Wa Barakātuh,

  Beste gemeenschap,

  Allāh zegt in de Qurān;

  ‎وَلَا تَقُولُوا لِمَن يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِن لَّا تَشْعُرُونَ

  En zeg niet over degene die gesneuveld zijn in de weg van Allāh dat ze dood zijn, integendeel ze leven, maar jullie beseffen dat niet.
  [‘l Baqarah; 2:154]

  Vrijdag 15 maart 2019 zal de geschiedenis ingaan als de dag der martelaren van de al Noor moskee en Lindwood Moskee van Christchurch in Nieuw -Zeeland.

  Enerzijds heef Allāh tijdens de vrijdagdienst in Zijn huis, zijn biddende dienaren laten drinken van de beker der martelaarschap. Zij zijn het eeuwige leven geschonken in de vrede van hun Heer. Allāh heeft hen een zeer verheven graad geschonken die weinigen toekomen.

  Anderzijds zal deze dag de geschiedenis ingaan als de dag waarin biddende moslims op een gruwelijke en brute wijze werden vermoord, vanwege hun godsdienst en overtuiging.

  Verdoofd door dit bittere nieuws, weergalmen de woorden van Allāh’s Gezant - Vredegroeten en zegebeden van Allāh zij hem- ‘ in mijn gedachte na:

  ‘ De islam is als vreemd begonnen en zal spoedig tot het vreemde terugkeren, dus het goede nieuws zij de vreemdelingen.’

  Islamofobie is geen nieuw fenomeen. Dit begon al vanaf het moment de woorden:

  ‘Één Allāh! Één Allāh!’

  als een vreemd geluid het Arabische schiereiland begonnen in te luiden. Dit geluid verspreidde zich de wijde wereld in. Men werd bekend met de islam en zijn geloofsleer.

  Onder de indruk van de excellente leer van de islam werden voorschriften van de Sharī’āh overgenomen, terwijl andere islamitische gebruiken en tradities omgedoopt werden tot eigen gebruiken.

  Nu in deze tijd waarin de islamitische kennis in stukjes en beetjes aan het wegkwijnen is, waarin onwetendheid over de islam terrein begint te maken en zelfs bij eigen moslims de overhand begint te krijgen, is de islam teruggekeerd in het vreemde.

  Islamofobie veroorzaakte aanslagen op de eerste moslims. Vanwege hun geloof moesten ze verschillende gruwelijke lijfstraffen en kastijdingen ondergaan. Zo moesten ze vluchten en asiel zoeken in Ethiopië, de toenmalige Abessinië. Deze vlucht is de eerste migratie van de moslims geweest.

  Nu in onze tijd is islamofobie uitgeroeid tot een georganiseerde businessmodel, waarvan sommige transacties het daglicht niet kunnen verdragen. Mensen verdienen hier zakken met geld mee. Boeken en programma’s worden geweid aan de islam en zijn vreemde aanhangers. Kranten en artikelen worden zwart geschreven over de intolerante islam.

  Terwijl iedereen hier goud geld mee aan het verdienen is, worden de moslims geplunderd van hun eer en waardigheid. Onder de mom van door de media aangedreven politieke woordencircus mag iedereen zich op een negatieve manier uiten tegen de moslimgemeenschap met alle gevolgen van dien.

  De brute moorden die vandaag 15 maart 2019 te Christchurch in Nieuw - Zeeland hebben plaatsgevonden is een directe gevolg hiervan. Als men zich verdiept zou hebben in de ware leer van de islam en zijn vredelievende karakter, dan zou dit nooit gebeurd zijn.

  Weet dat extremisme geen geloof kent. Het zijn niet de gelovigen onder de Moslims, Christenen, Joden, Hindoes en andersgelovigen die zulke afgrijselijke wandaden verrichten, maar de terroristen die extremisme als hun geloof hebben aangenomen.

  Ik doe een oproep aan alle moslims om zich te verdiepen in het geloof. Laat jezelf informeren over de islam en lever uw bijdrage om met veel geduld, dankbaarheid en liefde de islamofobie te bestrijden.

  Tevens doe ik een beroep op de geleerden en mensen met politieke invloed om dit onderwerp bespreekbaar te maken via alle kanalen die er zijn.

  Met een rouwend en huilend hart deel Ik de pijn met alle familieleden van de martelaren, van de moslimgemeenschap en alle mensen van Nieuw- Zeeland. Moge Allāh zich over hen ontfermen en hen bijstaan in deze duistere periode. Ik bid tot Allāh voor de genezing van hen die getroffen zijn door de ziekte van islamofobie.

  Met deze woorden verblijf ik. Moge Allāh mij en u en de hele moslimgemeenschap vergeven. Waarlijk Hij is de meest Vergevensgezinde, de Genadevolle.

  Was Salām,

  Mohammed Zaeem Misbahi, Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Vraag & Antwoord Play all

  Een programma waarin Islamitische vraagstukken worden beantwoord door Islamitische schriftgeleerde Mohammed Zaeem Misbahi.
  This item has been hidden
 • Archief - Salto (2013-2016) Play all

  Stichting MuslimTV heeft tussen 2013 en 2016 uitzendingen verzorgt op het Open Access platform van SALTO.
  SALTO is opgericht in 1984 en onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam.

  De uitzendingen in dit archief bevatten recitaties uit de heilige Qoraan, lezingen en lofzangen.
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...