Upload
9
 • Лицемерието на архирасколникот г. Стефан - Duration: 47 seconds.

  • 1 year ago
  • 379 views
  "В Македонския църковен елит антибългарските отношения са живи и това съм го изпитал на собствен гръб!" -- първи коментар преди визитата на Македонския архиепископ Стефан в София.

  Горан Благоев
  В...
 • Љубчо Георгиевски за политичките судски процеси - Duration: 92 seconds.

  • 3 years ago
  • 227 views
  Претседателот на ВМРО Народна Партија Љубчо Георгиевски одговара на новинарско прашање за политички монтираните судски процеси во Македонија.
 • Анкета за познавањето на историјата - Duration: 5 minutes, 19 seconds.

  • 3 years ago
  • 101 views
  Анкета за познавањето на историјата
 • МПЦ: лицитација на лопати - Duration: 4 minutes, 41 seconds.

  • 4 years ago
  • 14,314 views
  Архиепископот Стефан и владиката Кирил од МПЦ продаваат лопати на лицитација.
 • МПЦ: Кирил под забрана за свештенодејство - Duration: 99 seconds.

  • 6 years ago
  • 732 views
  Решението за забрана за свештенодејство на владиката Кирил. Стапено е на сила на 7 август 1990 и до денес не е поништено.

  Македонска Православна Црква
  Свети Архијерејски Синод
  Бр. 125
  7.08.19...
 • МПЦ: одлука за расчинување на Петар - Duration: 113 seconds.

  • 6 years ago
  • 1,171 views
  Одлуката од синодот на МПЦ за расчинување на вл. Петар, заради канонски дисциплински и материјално-финанскиски престапи, откако е утврдено дека е НЕПОПРАВЛИВ, пресудено е да му се ОДЗЕМЕ ЕПИСКОПСКИ...
 • Marjan Nikolovski interview with Nikolaj Balasov (part 2) - Duration: 8 minutes, 21 seconds.

  • 8 years ago
  • 700 views
  Nikolaj Balasov Rusian Orthodox Church
  Metropolitan Kiril of Varna Bulgarian orthodox church
 • Marjan Nikolovski interview with Nikolaj Balasov - Duration: 6 minutes, 11 seconds.

  • 8 years ago
  • 2,372 views
  Interiew with Nikolaj Balsov Rusian Orthodox church
  Metropolitan Kiril of Varna Bulgarian Orthodox Church
 • Полициско-доушнички активности на вл. Кирил - МПЦ - Duration: 3 minutes, 39 seconds.

  • 6 years ago
  • 889 views
  „Македонската црква, заедно со Матицата на иселениците, беше истурена рака на Службата за државна безбедност во дијаспората. Поповите беа поставувани од полицијата, како и црковните управи. Владика...
 • Создавањето на МПЦ - Duration: 4 minutes, 52 seconds.

  • 6 years ago
  • 2,449 views
 • МПЦ: Лицитација на крст !? - Duration: 41 seconds.

  • 6 years ago
  • 2,140 views
  Доо МПЦ

  Скопје, 19 Јануари 2009
 • Владиците на МПЦ фатени во лага - Duration: 118 seconds.

  • 6 years ago
  • 1,085 views
  „Иако Црквата упорно негираше и тврдеше дека согласноста за кредитот од германската банка е фалсификуван, вештачењето на потписите покажува дека финансискиот советник на Поглаварот, Белчовски самио...
 • Ние комунистите ја создадовме МПЦ - Duration: 28 seconds.

  • 6 years ago
  • 5,911 views
  Изјава на советникот во градскиот Совет, г. Слободан Угриновски, претседателот на Титовите леви сили:

  „Ние не случајно говориме дека Јосип Броз Тито е Исус Христос за Македонија, татко и мајка з...
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...