31,504
 • Tesna koža 4 - Domaci film

  351 views 3 weeks ago
  Domaci film vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke. Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.
  Tijesna koža 4 (srpski: Tesna koža 4) je jugoslavenska komedija iz 1991. godine.
  Povodom 35 godina rada u poduzeću Dimitrije Pantić dobiva diplomu i sat, ali se nada i unapređenju. U to vrijeme, njegov direktor Srećko Šojić planira upropastiti poduzeće i pošalje ga na licitaciju gdje ga kupuju Đole i Trpković, a sebi osigura novac. Pantić dobiva otkaz i radi kao privatni detektiv za jednu agenciju. Slučajno na zadatku saznaje Šojićev plan koji mu i priopćava i ucjenjuje ga, ali od unapređenja nije bilo ništa.
  Glumci: Nikola Simić kao Dimitrije Mita Pantić, Milan Gutović kao Srećko Šojić, Ružica Sokić kao Persida Pantić, Olivera Marković kao Mitina tetka, Vojislav Brajović kao Đole, Vlasta Velisavljević kao Trpković
  Tesna koža 4 je najgledaniji film u bivšoj Jugoslaviji 1991. godine. Četvrti je nastavak filmskog serijala Tesna koža, u ovom nastavku gostovala je pevačica Snežana Babić Sneki i otpevala svoj hit Sneki Rep poznat i kao Moje vruće haljine.
  Scenario su pisali Siniša Pavić, Ljiljana Pavić i Milan Živković a film je premijerno prikazan 28. novembra 1991
  Dimitrije Pantić povodom 35 godina rada njegovog preduzeća dobija plaketu i sat. Međutim, on se nada unapređenju. U to vreme, njegov direktor Šojić, sklapa dogovor sa Đoletom i gospodinom Trpkovićem o tome da upropasti preduzeće i pošalje ga na licitaciju, odnosno prodaju, i time sebi obezbedi novac. Pantić kasnije dobija otkaz i radi kao privatni detektiv za jednu agenciju. Sasvim slučajno, on na zadatku saznaje Šojićev plan. On mu to saopštava sutradan, i ucenjuje ga, ali od unapređenja u preduzeću i dalje nije bilo ništa.
  Glumci: Nikola Simić - Dimitrije Mita Pantić, Milan Gutović - Srećko Šojić, Ružica Sokić - Persida Sida Pantić, Voja Brajović - Đole, Olivera Marković - Mitina tetka, Mima Karadžić - Blažo, Vlasta Velisavljević - Trpković, Jelica Sretenović - Podstanarka Suzana, Slobodan Ninković - Rambo, Nikola Kojo - Momir (stariji detektiv za obuku), Taško Načić - Batler Milorad, Danica Maksimović - Mira Pantić, Gojko Baletić - Branko Pantić, Aleksandar Todorović - Aleksandar Saša Pantić, Dušan Poček - Prvi službenik, Miroslav Bijelić - Drugi službenik, Dragomir Bojanić Gidra - Života Cvijović, Vesna Malohodžić Čermak - Slađa, Mihajlo Bata Paskaljević - Penzioner sa šahom, Dušan Bulajić - Poštar, Lora Orlović - Sekretarica, Olivera Viktorović - Prodavačica Tanja, Dragomir Stanojević - Razjareni tip, Branislav Stojanović - Mađioničar
  Ekipa koja je radila na filmu:
  Scenario: Siniša Pavić, Ljiljana Pavić
  Režija: Milan Živković
  Muzika: Boris Bizetić
  Snimatelj: Predrag Popović
  Scenografija: Milenko Jeremić
  Kostimografija:Ljiljana Milošević
  Montaža: Sonja Đorđević Show less
  Read more
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...