102
 • DON BLUES - MOJI ORTACI (GOST VOKAL : LOLE)

  3,181 views 4 years ago
  DON BLUES - MOJI ORTACI gost vokal Jovan Savic Lole


  "Radi se o blues projektu na srpskom jeziku što je već samo po sebi nesvakodnevno. Druga osobenost je da se radi o ljudima koji nisu široko poznati. Aktere ne poznajem lično, ali znam da je Sinđa pevač iz Šida koji se u svom mestu održao dugi niz godina. Slučaj je hteo da se sretne sa Nebojšom Grozdanićem koji je imao ideju u glavi i Sinđa mu se dopao. Uz Nebojšu pojavljuje se još i Siniša Stanojević kao autor. Obratili su se preko prijatelja Dudi Bezuhi za pomoć koji je to prihvatio pa i gostuje na albumu, a uradio je aranžmane i producirao ploču.

  Tekstovi su životni i interesantni, muzika simpatična. Tekstove je pisao Nebojša Grozdanić, muziku Siniša Stanojević i Nebojša Grozdanić. Aranžmani odlični, muzičarska ekipa spada u domaći blues vrh, gostuju Srba Mladenović na Hammond klavijaturama i Duda Bezuha sa gitarom.

  "Sinđa ili šidska rockenroll bajka" je jedna od dve knjige napisana o šidskom pevaču Sinđi autora Željka Fajfrića. Sinđa je čovek sa više od 60 godina života, a ovo mu je koliko znam prvi snimljeni materijal. Održati se tolike godine u maloj sredini sigurno nije lako, a pri tom se nikada nije prodao narodnjacima. Meni je ovo dovoljno da čoveka poštujem i žao mi je što ga nisam i lično upoznao.

  Drago mi je da posedujem ovaj cd jednako kao što mi je drago da posedujem i cd legendarnog Čuture.

  Ne znam gde može da se nabavi ovo izdanje jer sam ga dobio slučajno, ali pokušajte kod Negresco d.o.o., Krste sretenovića 5/1, Beograd, 063/374688" - tekst sa Muzickog Foruma Show less
  Read more
 • blues Play all

  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...