Upload
19
 • Frank Buikhuizen - Mooie Stad Aan Het Wad 2015 (feat. Wiebe van Dijk & Samuella)

  2,498 views 2 months ago
  iTunes: https://itun.es/nl/rR7Z9
  Spotify: http://sptfy.com/SUu
  SoundCloud: https://soundcloud.com/fran...
  WeTransfer (gratis download 25 sept – 2 okt): http://we.tl/N79iwJ3ngv

  In 1994 verscheen de originele “Mooie Stad Aan Het Wad” van de Wiebe van Dijk Superband. Dit liedje is inmiddels uitgegroeid tot hét volkslied van Harlingen. In 2015 ontstond het idee om het Harlinger volkslied in een nieuw jasje steken waarin twee verschillende generaties bijeenkomen. Zo gezegd, zo gedaan.

  Frank Buikhuizen en Gerben Brouwer zijn rond de tafel gaan zitten om het idee tot realisatie te brengen. Dit heeft geresulteerd in een house beat van hoge kwaliteit. Het ritme in combinatie met de piano zorgt ervoor dat je niet stil kan blijven staan. Dit was te zien tijdens de slotavond van de Visserijdagen waarin er een instrumentale versie van het nummer werd getest.

  Om het doel te voltooien was er nog een aspect dat ontbrak. Dit aspect is namelijk het in contact brengen van de twee generaties (jong en oud). Vanuit dit perspectief kwamen Wiebe van Dijk en Samuella in beeld. Samuella zorgt met haar vocalen voor een warm gevoel wat in relatie tot Harlingen een mooie overeenkomst is. Om uiteraard, het doel echt compleet te maken is de aanwezigheid van Wiebe van Dijk van essentieel belang. Wiebe van Dijk zingt net als 11 jaar geleden weer de sterren van de hemel.

  Door dit nummer worden uiteraard je oren geactiveerd, maar daarnaast wil het oog ook wat. In samenwerking met Black Maul Movies is er een bijbehorende videoclip geschoten. Deze videoclip bevat onder andere prachtige beelden van Harlingen. Zo staat er ook een prachtige foto op het artwork van de single. Deze foto is gemaakt door Sidney Portier.

  CREDITS:

  GEPRODUCEERD DOOR: Frank Buikhuizen
  CO-PRODUCTIE: Gerben Brouwer
  UITVOERENDE ARTIESTEN: Wiebe van Dijk & Samuella
  TEKST: Jannie Homminga
  VIDEO REGISSEUR: Black Maul Movies
  FOTO ARTWORK GEMAAKT DOOR: Sidney Portier

  Meer info:
  http://facebook.com/frankbu...
  http://twitter.com/frankbui...
  http://soundcloud.com/frank...
  http://youtube.com/djfrankb...
  http://instagram.com/frankb...

  © 2015 Frank Buikhuizen. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...