Toneelgroep Oostpool
194
 • Een Meeuw | Achter de schermen

  6,193 views 2 years ago
  Wat als generaties een spiegel voor elkaar zijn? Durf je erin te kijken?

  Voorjaar 2017 brengt Toneelgroep Oostpool Een Meeuw in de Nederlandse theaters. Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Twee levensbepalende momenten zet hij naast elkaar. Enerzijds schetst hij jonge mensen die op het punt staan hun dromen op de werkelijkheid los te laten. Anderzijds toont hij ervaren mensen die de stand opmaken: waar heeft het leven me gebracht?

  Konstantin en Nina begeven zich aan het prille begin van een kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen juist terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze laat Tsjechov deze twee levensfasen op elkaar ingrijpen, door ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning tussen ouders en kinderen en de delicate concurrentie tussen generaties. Mensen zijn als een spiegel voor elkaar, maar het vraagt moed om in die spiegel te kijken.

  Topcast
  Verandering en saamhorigheid vormen de rode draad in het werk van regisseur Marcus Azzini. Zijn personages strijden voor het onvervreemdbare recht om gezien te mogen worden voor wie ze zijn. Zonder concessies. Voor Een Meeuw bracht hij een topcast bij elkaar, bestaande uit uitzonderlijke talenten van verschillende generaties. Tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk – winnaar Arlecchino voor zijn rol in Angels in America - spelen moeder en zoon. Sigrid ten Napel (Overspel, Penoza) maakt met Een Meeuw haar debuut in het theater.

  Meer info: toneelgroepoostpool.nl/seizoen-2016-2017/een-meeuw Show less
  Read more
 • Beschuit met muisjes Play all

  This item has been hidden
 • Teasers De Onrendabelen Play all

  De Onrendabelen gaat over een gezin van mislukkelingen, dat in een ‘hufterproof’ container aan de rand van de maatschappij zit te wachten tot iemand hen uit deze uitzichtloze situatie haalt. Een tragikomische voorstelling over armoede, ongelijkheid, het redden van je eigen hachje en grootse ideeën om de wereld te verbeteren. Vanaf 6 januari te zien in Huis Oostpool: http://www.toneelgroepoostpool.nl/2014-2015/de-onrendabelen
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...