1,348
 • Tiger EyeZ feat. Ashley - Kingsday (Amsterdam)

  127,683 views 3 years ago
  Beatrix was sinds 1980 koningin van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 27 april van dat jaar nam zij het koningschap over van haar moeder Juliana. Op 28 januari 2013 kondigde Beatrix met een toespraak op de Nederlandse televisie en radio aan dat ze haar ambt op 27 april van datzelfde jaar zou overdragen aan haar oudste kind, de prins van Oranje.

  De Koningin deed om 10.07 uur afstand van de troon door de akte van abdicatie te ondertekenen in de Mozeszaal van het Paleis op de Dam. Vanaf dat moment was prins Willem-Alexander Claus George Ferdinand Koning der Nederlanden. Op het paleis werd vervolgens de nieuwe koninklijke standaard gehesen. Door het ondertekenen van de akte van abdicatie gingen de titels van Beatrix op Willem-Alexander over.

  Met ingang van 1 januari 2014 wordt de zevenentwintigste april in het vervolg aangeduid als Koningsdag, behoudens uitzonderingen in verband met zondagen.

  That day we had a good time and wanted to make a song in the king's name Alexander. The recordings were made in the streets of Amsterdam.
  MUSIC: Tiger EyeZ
  LYRICS:Ashley
  https://www.facebook.com/ti... Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...