• NedWibon - Zorgeloos voldoen aan de WIBON

  309 views 1 year ago
  Door aan te sluiten op NedWibon voldoet u op éénvoudige wijze aan de WIBON en INSPIRE. In deze video laten we u zien hoe de gebruiker van de dienst op de hoogte wordt gehouden en inzicht heeft in de afhandeling van alle acties omtrent de WIBON.

  We kijken nu naar het startscherm van NedWibon. Allereerst laten we u zien welke functies zich er binnen het startscherm bevinden.
  Voor u ziet u de kabels en leidingen van een netbeheerder op de kaart. Links bovenin vindt u het zoekscherm, hier kunt u zoeken op een adres, zoeken naar specifieke gegevens van uw netten en zoeken binnen het archief naar specifieke graafmeldingen.
  Midden-onderin kunt u ook meerdere graafmeldingen binnen een bepaald tijdsbestek raadplegen.
  Midden-bovenin kunt u filters toepassen op uw netten, zodat u bijvoorbeeld enkel uw rioolnet oproept.
  Deze drie invoervelden zorgen er gezamenlijk voor dat u snel en grafisch overzicht heeft.
  Bovenin bevindt zich de blauwe balk, waar u direct inzicht krijgt op de status van de aanlevering van kabels en leidingen informatie aan de landelijke voorziening.
  Het stoplicht beschrijft in 4 stappen of uw aanlevering succesvol is geupload, gevalideert, verwerkt en verzonden aan Het Kadaster.
  Doorgaans zal de aanlevering van uw data volledig automatisch verlopen. Echter, wanneer er onverhoeds toch fouten in het bronbestand zijn aangetroffen, dan zal de applicatie dit laten weten aan de gebruiker via een e-mail.
  Het stoplicht helpt uw gebruiker om snel te lokaliseren waar de fout zich bevind. Een log informeert middels een objectID en coördinaten waar de fout zich bevindt in uw bronbestand.
  Met de eigenschappen van NedWibon bent u verzekerd van maximale bedrijfszekerheid.

  Uiteraard heeft kabels en leidingendata een oorsprong. NedWibon ondersteunt een ruime keuze aan bronnen. Denk hierbij aan data uit shape-files, BOR applicaties, CAD-bestanden en NGdW.
  U dient de data conform IMKL2015 aan te leveren aan de landelijke voorziening. Mocht uw huidige bron nog niet conform IMKL2015 data aan kunnen leveren, dan biedt NedWibon de mogelijkheid om deze data automatisch te converteren naar dit informatiemodel.
  Dit gaat op de volgende wijze: In het dropdownmenu rechtsbovenin kiezen we ‘Thema’s beheren’. In dit scherm geeft u aan welke thema’s u in beheer heeft en vinkt u de entiteiten aan die per thema van toepassing zijn. In dit voorbeeld kiezen we het thema riool en de entiteiten die hieronder vallen.
  Vervolgens drukken we op de knop ‘attribuutwaardes’.
  In dit menu gaan we van elke aanwezige entiteit tenminste de verplichte attribuutvelden van een waarde voorzien. Dit maakt de geautomatiseerde conversie naar IMKL2015 mogelijk.

  Volgens de archiefwet bent u als netbeheerder zelf verantwoordelijk om een archief bij te houden van gegevens die namens u aan de grondroerder zijn verstrekt. Ook hierin voorziet NedWibon. In het scherm voor u ziet u het scherm waarop deze gegevens chronologisch zijn weergegeven. Hier kunt u door de administratieve informatie heen zoeken, in het startscherm kunt u de gearchiveerde graafmeldingen ook op de kaart weergeven.

  Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en vraag naar de uitgebreide demo.

  song by Adam Vitovský Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Cadac Channel Play all

  Alle video's van Cadac Channel bij elkaar.
  This item has been hidden
 • Evenementen Play all

  Geniet hier na van onze evenementen. Graag zien we u de volgende keer weer!
  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
 • Subscriptions

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...