Upload
4
 • Witte dakbedekking | Dakdekker Kewodak wil platte daken gezond maken!

  1,291 views 1 year ago
  Witte dakbedekking | Dakdekker Kewodak wil platte daken gezond maken!

  Iedereen kent ze wel, de platte zwarte daken waar bitumen op ligt. Bij mooi weer is werken of wonen onder zo’n plat dak geen pretje. Niet voor niets zie je in het straatbeeld steeds meer witte daken verschijnen.

  Het grote voordeel van een wit dak is dat het de zon reflecteert in plaats van dat de warmte wordt geabsorbeerd. Dat laatste is nogal het geval bij reguliere zwarte daken.
  Het resultaat van een witte dakbedekking is een aanzienlijk koeler binnenklimaat. Niet alleen is het veel prettiger, u bespaart daardoor ook nog eens tot 20% op de kosten voor koeling.

  Uit onderzoek blijkt namelijk dat er drie keer zoveel energie nodig is om één graad te koelen, dan om één graad te verwarmen. De keuze voor dit verantwoorde witte dak lijkt logisch.

  Een wit dak: alle informatie bij elkaar.

  - See more at: http://www.wittedaken.nl/#s...


  Voordelen wit dak
  De voordelen van een wit dak (koeldak) boven een zwart dak, zijn legio. Zo vindt er minder geleiding van warmte plaats in het gebouw, is er minder thermische straling van warmte in de atmosfeer en is er minder warmteconvectie (luchtverwarming) in de buitenlucht. Dat is nog eens een koel dak!


  Lage binnentemperatuur bij een wit dak
  Een wit dak zorgt ervoor dat de temperatuur in gebouwen en woningen lager wordt. Dit is vooral merkbaar als er geen airconditioning wordt gebruikt. Vandaar dat men een wit dak een koel dak noemt.

  Minder koellast bij witte dakbedekking
  Doordat witte dakbedekking het zonlicht reflecteerd in plaats van absorbeert is er minder energie nodig om de ruimte onder het dak koel te houden. Dit is absoluut beter voor het milieu. Er is een verminderde uitstoot van broeikasgassen en andere luchtverontreinigende stoffen.

  Minder opwarming van de omgeving bij witte daken
  Witte daken zorgen ervoor dat er een mindere hoeveelheid warmte van de daken wordt overgedragen aan de lucht. Dit is zeker in steden een belangrijk voordeel. Het stedelijk warmte-eiland effect wordt daardoor minder.

  Koel dak toepasbaar in grijs water circuit
  Doordat witte daken koeler blijven, mag op sommige kunststofdakbedekkingen hemelwater opgevangen worden. Dit regenwater kan vervolgens gebruikt worden voor het zogeheten grijs water circuit. Het wordt dan niet gebruikt als drinkwater, maar om de toilet door te spoelen, de wasmachine te laten draaien et cetera. Zo is het koel dak met recht een verantwoord dak te noemen.

  Combinatie met zonne-energie
  Doordat witte daken het zonlicht reflecteren en het dak koel houden, is er nauwelijks vermogensverlies van de zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen leveren daardoor in vergelijking met plaatsing op zwarte daken, meer energie op.


  See more at: http://www.wittedaken.nl/da... Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Benieuwd wat Kewodak voor U kan betekenen?

  Ontdek wat KEWODAK voor U kan betekenen.
  This item has been hidden
 • Bekijk onze mijlpalen van de afgelopen 30 jaar.

  • KEWODAK 30 Jarig bestaan 2014 | dakdekkersbedrijf - Duration: 2 minutes, 12 seconds.

   • 1 year ago
   • 528 views
   Dakdekkersbedrijf Kewo dak uit Alphen aan den Rijn opgericht in 1984 en nu in 2014 vieren wij ons 30 jarig bestaan. Ooit begonnen als twee mans dak bedrijf nu een totale dakdekker organisatie. Stap...
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...