159
 • Hellendoornrally 2014 with Dennis & Rene Kuipers

  301 views 4 years ago
  WINST VOOR het FERM POWER TOOLS WORLD RALLY TEAM tijdens de 33e editie van de Hellendoornrally 2014.

  Kuipers wint van mist en regen in Hellendoorn

  Gepubliceerd op: zaterdag 20 september 2014.

  Dennis Kuipers USIHellendoornrally 2014[1]De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally is voor de tweede achtereenvolgende maal gewonnen door Dennis Kuipers en Robin Buysmans. Het Nederlands-Belgische koppel was met een Ford Fiesta WRC op alle proeven het snelst en had een ruime voorsprong op de achtervolgers. De 33ste editie van het evenement werd geteisterd door de weersomstandigheden. Mist en regen gooiden het verloop van het evenement in Salland en Twente danig in de war.
  Van de geplande zes klassementsproeven op vrijdagavond werden er slechts twee verreden. Dikke mistflarden, in de streek bekend als ‘witte wieven’, maakten het volgens de organisatoren en de meeste rijders te gevaarlijk. Vier proeven werden geannuleerd. Laat op de zaterdagmiddag gooide een plotselinge en zeer plaatselijke onweersbui ook nog roet in het eten; de grotendeels onverharde en in eerste instantie stoffige klassementsproef bij Rijssen veranderde in een paar minuten in een modderpoel. Er was geen doorkomen aan, en dus werd ook deze proef afgelast.
  Voor Kuipers maakte het allemaal niet uit. Vrijdagavond bouwde hij al een voorsprong op van bijna een halve minuut op zijn naaste belager Bernhard ten Brinke, ook met een Ford Fiesta WRC. “Het was zeker niet makkelijk in de mist, maar daar heb ik een flink gat geslagen. Ik wist dat het op vrijdagavond moest gebeuren, Hellendoorn wordt altijd in de eerste etappe beslist.” Maar ook op zaterdag was Kuipers steeds duidelijk het snelst, om met uiteindelijk meer dan twee minuten voorsprong te finishen. Achter Ten Brinke stuurde Kevin Kooijman met een Mitsubishi naar de derde plek.
  CAAZ3786 kopiëren[1]De als vierde en zevende finishende deelnemers vierden ook een feestje in Hellendoorn. Zowel Piet van Hoof als Arjen de Koning wisten zich na afloop zeker van respectievelijk het Open Nederlands Rallykampioenschap en het Rallyclinic Nederlands Rallykampioenschap. Tussen beide Mitsubishi-rijders eindigden Bas van Kamperdijk (Ford Fiesta R5) en Antoine van Ballegooijen (Mitsubishi) als vijfde en zesde, waarbij laatstgenoemde ook de beste rijder in de ‘showroomcategorie’ was. Snelste rijder met een tweewielaangedreven auto was Jan de Winkel (Renault Clio R3) op plaats acht. De tweede Unica Schutte ICT Hellendoorn Short Rally werd een prooi voor Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert met een BMW Compact M3

  BRON: www.hellendoornrally.eu Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...