AchterGeslotenDeuren
105
 • Ongehoord | Kerstboodschap | 23-12-2011

  884 views 8 years ago
  Ongehoord woordvoerder Sofie van 't Hul vertelt wat het onderzoek naar de konijnenhouderij aantoonde en laat zien wat de logische oplossing is.

  Kijk voor meer informatie op de site van Ongehoord.
  www.achtergeslotendeuren.org

  Of kijk op:
  www.facebook.com/Ongehoord
  http://www.flickr.com/achte......
  http://twitter.com/OngehoordNL Show less
  Read more
 • Konijnenonderzoek - december 2011 Play all

  19 december 2011 publiceerde Ongehoord een undercover onderzoek naar de konijnenhouderij in Nederland. De beelden zijn schrikbarend. De dieren zitten met duizenden opeen gepakt in kooien. Ze hebben wonden, tumoren, vergroeiingen, gebroken ledematen, hersenontsteking, diarree en andere aandoeningen. Op alle onderzochte bedrijven lagen dode dieren tussen de levende. Ongehoord onderzocht een kleine 10% van de konijnenhouderijen. Bij de woordvoerders van de industrie werden de slechtste omstandigheden vastgelegd. Bij een boer met het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming werden de konijnen onder dezelfde omstandigheden vetgemest.
  This item has been hidden
 • Varkensonderzoek - juni 2011 Play all

  Het undercover-onderzoek naar de Nederlandse varkenshouderij dat Ongehoord in 2011 publiceerde heeft beeldmateriaal opgeleverd van alle soorten bedrijfsvoering.

  Zo zijn er drie biologische bedrijven bezocht. Drie andere onderzochte bedrijven hebben meegedaan met het comfort class project, een proef om een tussen-weg te ontwikkelen tussen de biologische en reguliere varkenshouderij. Twee van de onderzochte bedrijven hebben van de Dierenbescherming één Beter Leven ster gekregen omdat ze diervriendelijk vlees zouden produceren. Drie bedrijven hebben het Milieukeur van de Hoeve BV, een keurmerk dat pretendeert onder andere meer dierenwelzijn te garanderen. Ook werd een bezoek gebracht aan twee zogenaamde zichtstallen. Bij zichtstallen laten varkensboeren een deel van hun bedrijf zien aan het publiek. De delen die normaal uit zicht van het publiek blijven, zijn nu op deze website wel te bekijken.

  Meer dan de helft van de onderzochte boerderijen claimen in een bepaalde mate vooruitstrevend te zijn op het gebied van dierenwelzijn. De varkensindustrie bestaat echter voor een overgroot deel uit reguliere bedrijven. Er is dus verhoudingsgewijs veel aandacht in het onderzoek voor de zogenaamde voorlopers in de industrie. Dit is ook te zien aan de eigenaren van de bedrijven. Hieronder bevinden zich de secretaris van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, de voorzitter van de varkensvakgroep van LTO, de voorzitter van Varkens in Zicht en enkele varkenshouders die geregeld in de media optreden.
  Van de reguliere bedrijven zijn zowel mega-stallen als kleinere varkenshouders bezocht, zowel nieuwe stallen als oude, van zowel jonge eigenaren als oudere eigenaren. Het onderzoek naar de varkensfokkerijen geeft zo een representatief beeld van de breedte van de sector.
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...