240
 • Vliegtuig crasht in Hollandscheveld

  28,067 views 5 years ago
  Aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld is zaterdagochtend om kwart voor twaalf een sportvliegtuigje neergestort. Het vliegtuig is neergekomen op een schuur achter een woning.

  Het gaan om een geel eenmotorig Focke-Wulf Piaggio 149D, die deel uitmaakt van de op vliegveld Hoogeveen gestationeerde Seagull Formation. Beide inzittenden raakten bij de crash gewond, waarvan één zwaar. Hij moest door de brandweer uit het vliegtuigje worden bevrijd. Het andere slachtoffer kon op eigen kracht uit komen, om vervolgens naar de ambulance te lopen.

  Op het moment van de crash was er een bewoner in de schuur aanwezig, ook hij raakte gewond. De hond van de bewoner van het getroffen pand liep een fikse wond aan zijn kop op en werd door een dierenarts behandeld. Van de schuur is nagenoeg niets over. Een Helikopter van het KLPD makte luchtopnames en lande op een veldje in de nabijheid van de plek van de crash. Volgens diverse getuigen had het vliegtuigje problemen met de motor, wat aan het geluid duidelijk te horen was.

  Politiebericht 17:33 uur

  Zaterdag even voor de middag is een vliegtuig met twee inzittenden neergestort op een schuur achter een woning aan de Riegshoogtendijk. De twee inzittenden van het vliegtuig, mannen van 62 en 75 jaar oud, zijn gewond geraakt en na hulpverlening ter plekke overgebracht naar het ziekenhuis. Een 46-jarige man, die zich op dat moment in de schuur bevond, raakte licht gewond.

  Het toestel, een Piaggio, was omstreeks 11.30 opgestegen vanaf het vliegveld Hoogeveen, de thuishaven. Kort na het opstijgen meldde de piloot via de radio dat het toestel een motorstoring had. Meteen daarop meldde hij dat hij als gevolg daarvan een noodlanding moest gaan inzetten. Daarbij kwam het vliegtuig terecht op het dak van de schuur, die daardoor grotendeels verwoest raakte. Hetzelfde gold voor het vliegtuig.
  In eerste instantie zijn alle hulpdiensten naar de Riegshoogtendijk gegaan. Er is vrij kort nadat het vliegtuig op de schuur was terechtgekomen een GRIP-1 afgekondigd.
  Later voegden zich daar de Luchtvaartpolitie van het KLPD bij, en medewerkers van de Onderzoekraad voor de Veiligheid. Deze instanties zullen samen het onderzoek gaan doen naar de oorzaak van dit ongeval. De verwachting is dat het vliegtuig zaterdag nog gaat worden geborgen, en daarna naar een plaats van onderzoek wordt overgebracht. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...