832

Platforma za adekvatno stanovanje (14/01/13)

  • TeVe Novine
  • 4 videos
  • 22 views
  • Last updated on Jan 14, 2013
U Srbiji je od 2009. godine identifikovano osamnaest prinudnih iseljenja neformalnih romskih naselja kojima je pogođeno preko 2700 Roma i Romkinja. Nijedno od iseljenja neformalnih romskih naselja nije sprovedeno prema standardima ljudskih prava koji obavezuju Republiku Srbiju, a domaći pravni okvir je neadekvatan u pogledu zaštite ljudskih prava i poštovanja dostojanstva stanovnika neformalnih naselja.
Organizacije za zaštitu ljudskih prava formirale su Platformu za ostvarivanje prava na adekvatno stanovanje. Platforma predstavlja mesto na kome organizacije civilnog društva razmenjuju iskustva u cilju uspostavljanja sistema u kome će se u punoj meri poštovati prava stanovnika neformalnih naselja.
U okviru Platforme organizacije civilnog društva izradile su dokument o obavezama Republike Srbije u oblasti prava na stanovanje koji predstavlja polaznu osnovu za regulisanje postupaka za sprovođenje iseljenja.
Beograd, Praxis, 14/01/2013
U Srbiji je od 2009. godine identifikovano osamnaest prinudnih iseljenja neformalnih romskih naselja kojima je pogođeno preko 2700 Roma i Romkinja. Nijedno od iseljenja neformalnih romskih naselja nije sprovedeno prema standardima ljudskih prava k...
Play all

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...