76
 • Suomi tarvitsee Satakunnan - töihin Satakuntaan

  418 views 4 months ago
  Satakunta on teollisuus-, vienti-, energia- ja elintarvikemaakunta, joka tuottaa hyvinvointia myös muulle Suomelle. Suomi tarvitsee Satakunnan, sillä aikaansaavat satakuntalaiset tuottavat mm. vientiylijäämää- ja ruokaa 1,5-kertaisesti väkimääräänsä nähden.

  Satakunta tarvitsee lisää osaavaa työvoimaa alueen kehittyville yrityksille. Osaajia tarvitaan erityisesti automaatio- ja robotiikka-alalle, rakennusalalle, metallialalle, sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle sekä korkeasti koulutettuja asiantuntijoita eri aloille.

  Jos suomalaiset ovat maailman onnellisin kansakunta (1. sija 2018), niin satakuntalaiset ovat siten maailman onnellisimpia ihmisiä? Hyvän elämän elementit selkeästi löytyvät Satakunnasta, sillä satakuntalaiset ovat tutkitusti Suomen onnellisimpia (Alma Media 2017).

  Satakunnassa asuminen on edullista ja etäisyydet kohtuullisia. Suomen Kiinteistöliiton Asumismenot 2016 -tutkimuksen mukaan kaupunkiasuminen on edullisinta mm. Porissa ja Raumalla. Asuminen muualla maakunnassa on edullista myös. Maakunnan eri puolilta on maksimissaan noin tunnin automatka maakuntakeskus Poriin. Palkat ovat kilpailukykyisiä muuhun maahan verrattuna. Satakunnassa jää enemmän aikaa ja varaa elämän muihin mukavuuksiin.

  Satakuntalainen ihminen on aikaansaava, lojaali, mutkaton ja särmikäs sekä puhuu mieleenpainuvaa murretta, oli se sitten vaikkapa Porin murre tai Rauman giäl. Yhteisöllisyys on Satakunnassa arvossaan: maakunnassa on yli 4400 yhdistystä. Porin Ässien ja Rauman Lukon taistelu Satakunnan herruudesta luo maakuntaan hauskaa jännitettä, ja koko Suomi tuntee nämä ikoniset seurat.

  Yrityksiämme ovat muun muassa Cimcorp, Headai, Elinar, Rauma Marine Constructions, Biolan, Oras, Clothing+, Apetit, Kivikylä, HKScan, Eumer, Pintos, Kaino, Eskimo, TVO, Ahlström, Tactic, Sampo-Rosenlew, UPM, Metsä Group ja paljon muita.

  Verkkoartikkeleita:
  www.satakunta.fi

  Tuotanto: Satakuntaliitto Kuvaus: Glad Media Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...